- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επικίνδυνη και ανάλγητη η κυβέρνηση – Του Ορέστη Ψαχούλα

Για πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης ο Έλληνας πολίτης νιώθει τόση αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Τα προβλήματα τεράστια και απέναντι μια κυβέρνηση, όχι απλά ανήμπορη να τα επιλύσει, αλλά και επικίνδυνη.

Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι η Ελλάδα, σήμερα, με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βιώνει μια δυσάρεστη πραγματικότητα, που σίγουρα δε μας βγάζει σε καλό. Βρισκόμαστε στο κόκκινο εξαιτίας μιας τυχοδιωκτικής πολιτικής που στοχεύει στην παγίωση μιας καθεστωτικής κυβέρνησης.

Τα κρίσιμα ζητήματα πολλά και ας τα πάρουμε ένα – ένα:

ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Στο διαχρονικό αυτό ζήτημα όπου παλλαϊκά εκδηλώθηκε η άκαμπτη θέληση του Ελληνικού Λαού με τα δύο συλλαλητήρια (Θεσσαλονίκης-Αθήνας) τα οποία υπερέβησαν τα 2 εκατομμύρια συγκεντρωμένων πολιτών, η κυβέρνηση τα αντιπαρήλθε ως σύναξη ακροδεξιών, ετερόκλητων κλπ. σε μια προσπάθεια απαξίωσης, ενώ της δόθηκε η ασπίδα προστασίας, ώστε ν’ αντιμετωπίσει τις έξωθεν απειλές και να μην παραχωρήσει τ’ όνομα της ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ’’, τ’ οποίο, πολύ φοβούμαστε ότι έχει εκχωρήσει εν κρυπτώ και παραβύστω !!!

Άλλωστε δεν ήταν τυχαία η προσφώνηση της κα Μέρκελ προς τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζάεφ:<<Καλώς τον Μακεδόνα πρωθυπουργό>>.

Η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης δυστυχώς πυροδότησε αλυτρωτικές τάσεις τόσο από πλευράς των Σκοπίων που θεωρούν την Ελληνική Μακεδονία, δική τους γη, όσο και από πλευράς Αλβανίας, εγείροντας το θέμα της Τσαμουριάς.

Κι όλα αυτά με την στήριξη της Άγκυρας. Καταφέραμε δηλαδή το ακατόρθωτο: Να έχουμε γύρω- γύρω εχθρούς.

 

ΑΙΓΑΙΟ

Εδώ τα πράγματα αποκτούν μια άκρως επικίνδυνη τροπή. Οι Τούρκοι μετά την πρόσφατη πρόκληση στα Ίμια εποφθαλμιούν το Καστελόριζο με στόχο την ΑΟΖ, με προφανή σκοπό την συνδιαχείρηση των κοιτασμάτων του Αιγαίου. Πέτυχαν να ματαιώσουν την εξόρυξη της Ιταλικής Εταιρείας σε οικόπεδο της Κύπρου, ενώ με τις δύο ΝΑΥΤΕΧ επιχειρούν να μπλοκάρουν περιοχές μεταξύ Κύπρου και νότια της Κρήτης.

Δεν χωρεί λοιπόν, αμφιβολία ότι η Τουρκία με τα εσωτερικά της προβλήματα και μ’ έναν επικίνδυνο Ερντογάν στο τιμόνι της, σίγουρα θα προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο. Κι εδώ, η στάση της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται μικρόψυχη και λανθασμένη γιατί όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα τα προανήγγειλε ο ‘’Σουλτάνος’’, όταν ήλθε στην Αθήνα, όπου ζήτησε αναπροσαρμογή όλων των συνθηκών της Λωζάνης, Ζυρίχης, κλπ.

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν και ακροβατούν τη χώρα σ’ ένα επικίνδυνο σχοινί η κυβέρνηση φρόντισε να εγκαθιδρύσει ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα εντός των τειχών. Μια μέρα μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα, <<ανακάλυψε>> το σκάνδαλο NOVARTIS, τ’ οποίο θα καταλήξει μπούμερανγκ σε βάρος της. Ήδη η πολυδιαφημιζόμενη αριστερή ηθική καταρρέει ως <<χάρτινος πύργος>>.

Υπουργοί της με σπίτια στο Μανχάταν και τη Γλυφάδα εισέπρατταν ανερυθρίαστα το επίδομα ενοικίου.

Οι ίδιοι που κατηγορούν προηγούμενους υπουργούς  υπερτιμολόγησαν φάρμακα από το 2015 και μετά. Είναι οι ίδιοι που κατακρεούργησαν τα κοινωνικά επιδόματα, που έκοψαν συντάξεις, που αρπάζουν τα σπίτια του κοσμάκη ηλεκτρονικά. Είναι οι ίδιοι που φορολογούν ανελέητα και ανάλγητα τους επαγγελματίες και όλους τους μικρομεσαίους. Τέλος είναι οι ίδιοι που θέλουν ν’ αρπάξουν από το Ν. Καρδίτσας τις σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τις οποίες μ’ αγώνες κατέκτησε ετούτος ο τόπος. Είναι αυτοί που υλοποιούν ύπουλα σχέδια με την παραχώρηση σπιτιών στους λαθρομετανάστες, που γονατίζουν το Λαό, αποδίδοντας χρήματα, στέγη, τροφή και ανέσεις στους ξένους.

Ενώ οι Έλληνες σπεύδουν στα συσσίτια της Εκκλησίας. Είναι αυτοί που δεν πιστεύουν σε πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια.

Καιρός να τους σταματήσουμε, αν θέλουμε να σώσουμε την πατρίδα μας.

η δύναμη βρίσκεται στην ψήφο μας, όποτε προκηρυχθούν εκλογές.