- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επιστημονική εκδήλωση με θέμα το Σακχαρώδη Διαβήτη

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας  πραγματοποίησε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου επιστημονική εκδήλωση με θέμα  το Σακχαρώδη Διαβήτη με ομιλητή τον Παθολόγο μέλος του Συλλόγου μας κ. Ανυφαντή Σωτήριο στο Μορφοβούνι, με την υποστήριξη  του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και την συνεργασία της τοπικής κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μορφοβουνιωτών Νομού Καρδίτσας.

Σκοπός αυτών των επιστημονικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν, είναι η ενημέρωση και η πρόληψη στους κατοίκους του νομού μας , καθώς είναι γνωστό πως η έγκυρη διάγνωση της νόσου εξασφαλίζει  πολλαπλά ωφέλει σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο και συμβάλει επίσης, σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης όπως η σημερινή, στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Στην ομιλία του ο ιατρός έδωσε τον ορισμό και την περιγραφή της νόσου του Σακχαρώδη Διαβήτη . Έκανε αναφορά στους τύπους καθώς και τους προδιαθεσικούς παράγοντες. Πληροφόρησε για τις επιθυμητές τιμές σακχάρου κι ενημέρωσε για τα συμπτώματα τις νόσου, καθώς και τις επιπλοκές της στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μια νόσος με υψηλά ποσοστά εμφάνισης, γεγονός που καθιστά την εκπαίδευση του διαβητικού ασθενή και του περιβάλλοντός του αναγκαία . Παρουσιάστηκαν έτσι, τα θεραπευτικά μέτρα αντιμετώπισής του και τονίστηκε η σημασία της παρακολούθησης του ασθενούς προκειμένου να αποφευχθούν οι επιπλοκές της νόσου και οι βλάβες που προκαλεί.

Κι επειδή   <<το προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν  >>, η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την αναφορά στις ενέργειες πρόληψης του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Στην εκδήλωση  την οποία  παρακολούθησαν αρκετοί κάτοικοι του χωριού , παρευρέθηκαν εκτός από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ.  Κουλοκτσή Σωτήριο και τον Αντιπρόεδρο κ. Σπάνια Αριστοτέλη, ο Δήμαρχος του Δήμου της Λίμνης Πλαστήρα ο κ. Τσιαντής Δημήτριος , ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μορφοβουνίου  και Πρόεδρος  του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Νάνος Σεραφείμ και ο γραμματέας του Συλλόγου κ.Τσάβαλος Αναστάσιος.