- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε προβλήματα που αναφύονται εξαιτίας της απόφασης συγχώνευσης τμημάτων στο σχολείο μας. Η πρωτοφανής αυτή απόφαση ελήφθη από την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας εν μέσω Δεκεμβρίου 2019 και οδηγεί στην πλήρη διάλυση του σχολείου μας.

Η συγκεκριμένη συγχώνευση αφορά στα τμήματα της Δευτέρας και Τετάρτης Δημοτικού. Επιπλέον, με την συνακόλουθη απώλεια οργανικών θέσεων, επηρεάζεται το σύνολο της λειτουργίας του σχολείου λόγω των ανακατατάξεων στο διδακτικό προσωπικό.

Ο Σύλλογος Γονέων, χωρίς να θέλει να υπεισέλθει σε τυπικά και νομικά θέματα, επικεντρώνεται στον παράγοντα παιδί και θεωρεί ότι η λήψη μιας τέτοιας απόφασης την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, και ενώ έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος του διδακτικού έργου, θα αποβεί επιβλαβής για το σύνολο σχεδόν των μαθητών του σχολείου, οι οποίοι έχουν προσαρμοστεί στο συγκεκριμένο διδακτικό περιβάλλον κάθε τμήματος και δασκάλου.

Ήδη υπάρχει μεγάλη εκπαιδευτική αναταραχή που επηρεάζει πολύ σημαντικά τα παιδιά. Χρέος του Συλλόγου μας είναι να διαφυλάξουμε το ομαλό εκπαιδευτικό κλίμα, την ψυχολογία των παιδιών μας, αλλά και την ψυχολογία των εκπαιδευτικών μας και θα αγωνιστούμε ως προς αυτή την κατεύθυνση. Γι’ αυτό παρακαλούμε, για την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά, να διατηρηθούν τα τμήματα ως έχουν, με προσωπική σας παρέμβαση.

Ευελπιστούμε στην ευαίσθητη αντιμετώπιση του θέματος και την ταχεία επίλυσή του, ώστε να επανέλθει το ομαλό κλίμα στο σχολείο για το συμφέρον των παιδιών και των οικογενειών μας.