- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επιστολή του ΕΒΕ Καρδίτσας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας έγινε κατά το τελευταίο διάστημα αποδέκτης παραπόνων από επιχειρήσεις- μέλη που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ξύλου. Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με το άρθρο 7, παρ. 2 (β) και (γ) της ΚΥΑ  αριθμ.134627/5835/23-12-2015 (ΦΕΚ 2872/Β’/29-12-2015), πραγματοποιείται η κατάρτιση του Περιφερειακού Μητρώου Φορέων Εκμετάλλευσης και του Περιφερειακού Μητρώου Εμπόρων ξύλου με υποχρεωτική η εγγραφή των επιχειρηματιών μέχρι 28-6-2016.

Μετά από επικοινωνία με την Δ/νση Δασών Καρδίτσας, πληροφορηθήκαμε ότι  μεγάλος αριθμός υπόχρεων δεν πρόλαβε να εγγραφεί εμπρόθεσμα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με υπέρογκα πρόστιμα. Εκτιμώντας ότι και άλλοι νομοί θα έχουν ανάλογα προβλήματα, σας παρακαλούμε να προβείτε στην παράταση του χρόνου εγγραφής των υπόχρεων στα μητρώα.

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρούμε ότι η κατάρτιση των παραπάνω Περιφερειακών Μητρώων και η εγγραφή σ΄αυτά όλων όσων δραστηριοποιούνται στο χώρο, είναι ένα καταλυτικό μέτρο τόσο για την προστασία των δασών όσο και για την κατάρτιση των αντίστοιχων Εθνικών Μητρώων.

Με τη παράταση του χρόνου εγγραφής, οι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία της εμπρόθεσμης εγγραφής και οι υπηρεσίες σας την κατάρτιση πληρέστερων μητρώων.            Βέβαιοι ότι θα εξετάσετε το αίτημά μας με προσοχή, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

                                                                Ο Πρόεδρος

 

                                                         ΒΥΡΩΝ ΠΑΠΠΑΣ