- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κ.Υ.: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Το προσφυγικό είναι αποτέλεσμα των άδικων ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων, που στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στήριξαν και στηρίζουν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ισχυρών κρατών της γης είναι που μετατρέπουν τους πρόσφυγες σε “πιόνια” στα γεωπολιτικά παιχνίδια της Τουρκίας.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για την τουρκική εισβολή στη Συρία, η κυβέρνηση της ΝΔ αποδέχτηκε την επιθετική στάση της Τουρκίας, την καταπάτηση των συμφωνιών που καθορίζουν τα σύνορα, μεταξύ των οποίων και στο Αιγαίο, όπως η Συνθήκη της Λοζάνης.

Εχθρός του λαού δεν είναι οι ξεριζωμένοι από τους άδικους πολέμους, αλλά η πολιτική που στηρίζει αυτούς τους πολέμους, αυξάνει τα κύματα προσφύγων και μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα – φυλακή για να προστατεύεται το “φρούριο” της ΕΕ. Η προστασία των συνόρων της χώρας δεν μπορεί να συνοδεύεται με μισανθρωπισμό και με επίδειξη δύναμης πάνω σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους ή με φωνές που μιλούν για εκτοπισμό των προσφύγων σε ξερονήσια.

Ομοψυχία πρέπει να έχει ο λαός μας κι αυτήν πρέπει να τη δείξει απέναντι στους άδικους πολέμους, στον Κανονισμό του Δουβλίνο, που εγκλωβίζει και τη χώρα μας και τους πρόσφυγες, απέναντι στους φασίστες, απέναντι στην καταστολή, την κρατική βία και τα ΜΑΤ, σαν αυτή που έδειξαν πρόσφατα οι νησιώτες μας.

Τα ζητήματα της υγείας δεν θα γίνουν εργαλεία στα γεωπολιτικά παιχνίδια

Όσον αφορά την υγεία, σχετικά ζητήματα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία και την αναπαραγωγή αντανακλαστικών ξενοφοβίας και ρατσισμού στην Ελληνική κοινωνία. Προωθούνται ακόμα και από την κεντρική πολιτική. Η κυβέρνηση μέσα από τις δηλώσεις:

α) του κυβερνητικού εκπροσώπου οτι σε μια κλειστή δομή κράτησης είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί μια επιδημία όπως ο κορονοϊός

β) του ίδιου του πρωθυπουργού ότι «……στις ροές προς την Ελλάδα περιλαμβάνονται άνθρωποι από το Ιράν, όπου είχαμε πολλά κρούσματα κορονοϊού … (τα νησιά μας) να τα διασφαλίσουμε. Να το πω απλά, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποφύγουμε την εμφάνιση του ιού -ειδικά εκεί»,

Η κυβέρνηση, εκμεταλλεύεται την τρομοκράτηση και τον πανικό της κοινωνίας για τον κορονοϊό (για τα οποία φέρει μερίδιο ευθύνης) και ενοχοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες για κίνδυνο διασποράς του ιού, αυθαίρετα, χωρίς επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση. Την ίδια ώρα η μετάδοση του κορονοϊού γίνεται από τις Ευρωπαϊκές χώρες και το Ισραήλ.

Για εμάς είναι καθαρό. Δεν φταίει ο βομβαρδισμένος αλλά οι βομβαρδισμοί. Δεν φταίει ο φτωχός, αλλά η φτώχεια. Δεν φταίει ο εξαθλιωμένος αλλά η εξαθλίωση.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι φορείς του ιού και άλλων μεταδοτικών ασθενειών, αλλά θύματα της με κάθε μέσο κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών κρατών όπως θύμα είναι και η λαϊκή πλειοψηφία της χώρας μας. Κοινός είναι ο αντίπαλος, κοινός πρέπει να είναι κι ο αγώνας απέναντί τους με όπλο την αλληλεγγύη.

 

Εδώ και τώρα: