- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επιτυχής η δράση των Δωρεάν Μαστογραφιών στο Δήμο Αργιθέας

Στις 22 και 23 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μαστογραφίες με την συνδιοργάνωση του Δήμου Αργιθέας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), στο δημαρχείο Βραγκιανών του δήμου Αργιθέας, με τη χρήση του Κινητού Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Μεγάλος αριθμό γυναικώνεξετάσθηκαν,κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Οι εξετασθείσες, θα κληθούν να παραλάβουν από το Δημαρχείο του  Δήμου Αργιθέας,τις ψηφιοποιημένες μαστογραφίες.

Για την ομαλή διεξαγωγή της δράσης αυτής πλην των δύο ακτινολόγων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, συμμετείχαν  από πλευράς Δήμου Αργιθέας οι αντιδήμαρχοι Β. Στεργίου,Αθ. Καραγιώργος, οι εργαζόμενοι του δήμου και του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», η κ. Ερμιόνη Βασιλού και εθελοντικά η κ. Μαρίνα Λαμπρακάκη, που συνέβαλαν σημαντικά στην υλοποίηση της δράσης.

Ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας ευχαρίστησε θερμά την ΚΕΔΕ και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, καθώς και όσους συνέβαλαν, για τέτοιες δράσεις και συνεργασίες στο πλαίσιο ένταξης του Δήμου Αργιθέας στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Ο κ. Τσιβόλας, θέλοντας να υπενθυμίσει για ακόμα μια φορά το σημαντικό ρόλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και κατ’ επέκταση της Ενημέρωσης για Πρόληψη σε κατοίκους απομονωμένων και ορεινών περιοχών, όπως ο Δήμος Αργιθέας, τονίζει την σπουδαιότητα μιας τέτοιας κίνησης  που ως σκοπό έχει την αναβάθμιση του επιπέδου υγείας και των γυναικών στο δήμο Αργιθέας, ενώ αναμένονται και άλλες παρόμοιες δράσεις στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής που ακολουθείο Δήμος Αργιθέας, προκειμένου να υποβοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες που διαβιώνουν καθημερινά στην Αργιθέα.