- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επιτυχημένη δράση αλληλεγγύης στους πληγέντες με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από εργαζόμενους του νοσοκομείου και του κέντρου υγείας Καρδίτσας για τους πληγέντες του νομού από τις καταστροφικές πλημμύρες. Η προσφορά και η αλληλεγγύη των εργαζομένων, οι οποίοι συνέβαλαν από το υστέρημά τους σε αυτή την περίοδο της νέας οικονομικής κρίσης για τη βοήθεια των πληγέντων συναδέλφων, εργαζόμενων, αγροτών, επαγγελματιών και κατοίκων, είναι μεγάλη. Εκτός από την έμπρακτη στήριξη σε αυτούς που την έχουν άμεσα ανάγκη, δείξαμε ότι εμείς, οι με κάθε τρόπο «αδικημένοι της γης» μπορούμε να τα καταφέρουμε ενωμένοι. Η κοινή δράση στον αγώνα συνοδεύεται από την κοινή συμπαράσταση και βοήθεια.

Στην προσπάθεια συνέβαλαν δεκάδες εργαζόμενοι του νοσοκομείου μετά από το κάλεσμα της επιτροπής μας. Επιπλέον, σε συνεννόηση με το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας (πρώην πολυϊατρεία ΙΚΑ), στο ίδιο όχημα συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης από τους εργαζόμενους του χώρου στο κέντρο της πόλης. Τελικά τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στο Στέκι Αλληλεγγύης των σωματείων και φορέων του νομού.

Η σημερινή προσπάθεια έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, επειδή ακόμα και σήμερα, ένα και πλέον μήνα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, η κυβέρνηση, η περιφέρεια και οι δήμοι δεν κάνουν το καθήκον τους απέναντι σε όλους εμάς. Ακόμα άστεγοι συμπολίτες μας φιλοξενούνται από εδώ και από εκεί, ακόμα και τις περικομμμένες αποζημιώσεις τις παραπέμπουν προς τα πίσω, ακόμα και το επίδομα «αναστολής εργασίας λόγω Ιανού» δεν έχει ενεργοποιηθεί, ακόμα και η λειτουργία του κέντρου υγείας Μουζακίου βρίσκεται στον αέρα, ακόμα και το νοσοκομείο παραμένει υποστελεχωμένο μπροστά στην μεγαλύτερη έξαρση της πανδημίας. Δηλαδή, αυτοί που ήταν υπεύθυνοι για τις καταστροφές, αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη της πλήρους αποκατάστασης και αποζημίωσης.

Συνεχίζουμε ενωμένοι διεκδικώντας τα αιτήματά μας!

Στηρίζουμε τα αιτήματα των πληγέντων όπως αποφασίστηκαν από το μεγάλο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο, από τις συνελεύσεις των κατοίκων στις συνοικίες και των άλλων φορέων!

Ένας για όλους και όλοι για έναν!