- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΥΛΟΥ – ΕΠΙΠΛΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ

  Παραβρέθηκε και  στο Κέντρο Γεωργικής Ανάπτυξης Μουζακίου

Φ.Αλεξάκος: Στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές επιχειρήσεις

«Σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκεπτόμαστε τις  υπηρεσίες της Νομαρχίας  που βρίσκονται στις έδρες των μεγάλων Δήμων του Νομού.

Με τον τρόπο αυτό έχουμε άμεση επαφή με τους εργαζόμενους και καλύτερο συντονισμού του έργου μας. Παράλληλα, επισκεπτόμαστε και επιχειρήσεις της περιοχής. Σήμερα επισκεπτόμαστε τρεις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα ξύλου- επίπλου. Πρόκειται για επιχειρήσεις δυναμικές και αξιόλογες με εξωστρεφή χαρακτηριστικά. Ο κλάδος επιχειρήσεων επεξεργασίας ξύλου της  περιοχής είναι από τους καλύτερους και πιο σύγχρονους στη χώρα, ως αποτέλεσμα των σημαντικών επενδύσεων που έχουν γίνει από τους ντόπιους επιχειρηματίες. Ως Καρδιτσιώτες οφείλουμε να τους συνδράμουμε και να αναγνωρίσουμε την ποιότητα των προϊόντων και την ανταγωνιστικότητα των τιμών, κάτι που αναγνωρίζεται από τους εκτός Καρδίτσας πελάτες», δήλωσε ο Νομάρχης κ Φώτης Αλεξάκος κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Γεωργικής Ανάπτυξης Μουζακίου και σε τρεις επιχειρήσεις της περιοχής.

Το Νομάρχη συνόδευαν, κατά την επίσκεψή του, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ευάγγελος Κατσαρός, οι Αντινομάρχες Μαρία Αποστολοπούλου και Βέτα Καρακαξά, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Ερμιόνη Βασιλού και Νίκος Τσουβέλας,  ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Απόστολος Γκούβης και η Ρούλα Μπακαλάκου από το Γραφείο Επικοινωνίας.

Αρχικά παραβρέθηκαν στο Κέντρο Γεωργικής Ανάπτυξης Μουζακίου όπου ο Νομάρχης δέχθηκε πολίτες της περιοχής και συζήτησε μαζί τους  διάφορα ζητήματα που του έθεσαν.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την επιχείρηση «ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ» ΥΙΟΙ ΚΩΝ. ΓΚΑΡΑΒΕΛΑ,  που βρίσκεται στο 1ο χλμ της επαρχιακή οδού Μουζάκι- Καρδίτσα και δραστηριοποιείται στην κατασκευή και εμπορία επίπλων-φωτιστικών.  Κατά την επίσκεψη των υποψηφίων πελατών  στην επιχείρηση, δίνονται συμβουλές για την λειτουργικότητα του χώρου και προτείνονται λύσεις ανάλογες με τις ανάγκες.  Η επιχείρηση έχει τη δυνατότητα ειδικών κατασκευών και διαθέτει μεγάλη ποικιλία  σχεδίων στα έπιπλα αλλά και σε πίνακες, διακοσμητικά, φωτιστικά και ταπετσαρίες. Διαθέτει  ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1800 τμ και απασχολεί 8 άτομα. Έχει ενταχθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα, όπως ΟΠΑΑΧ , έχει ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 800.000 ευρώ και διαθέτει τα προϊόντα της 60% στο νομό, 30% στα Τρίκαλα και 10% στην Αθήνα.

Επισκέφθηκαν επίσης   την επιχείρηση  «ΕΠΙΠΛΟΔΙΑΣΤΑΣΗ», ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΚΕΚΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ,  οποία βρίσκεται στο 2ο χλμ της επαρχιακή οδού Μουζάκι- Καρδίτσα και δραστηριοποιείται στον τομέα  κατασκευής και εμπορίας επίπλων. Συγκεκριμένα κατασκευάζει και εμπορεύεται σαλόνια, τραπεζαρίες, σύνθετα, κρεβατοκάμαρες, παιδικά έπιπλα καθώς και εξοπλισμό ξενοδοχείων και καταστημάτων. Επιπλέον είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των ηλεκτρικών συσκευών “FRANKE”. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1280  τμ και  απασχολεί περίπου 8 άτομα και  έχει ετήσιο κύκλο εργασιών 600.000 ευρώ. Έχει ενταχθεί στο παρελθόν σε αναπτυξιακά προγράμματα όπως ΟΠΑΑΧ και αναπτυξιακό νόμο και διαθέτει τα προϊόντα της  εκτός νομού σε ποσοστό 40%.

Τέλος επισκέφθηκαν την βιοτεχνία επίπλων ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΟΕ.  η οποία  βρίσκεται στο 2ο χλμ της επαρχιακής οδού Μουζάκι- Καρδίτσα. Η επιχείρηση δραστηριοποιείται στην κατασκευή και εμπορία επίπλων, κατά βάση έπιπλα κουζίνας, και αναλαμβάνει ξυλουργικές εργασίες καθώς και εξοπλισμούς καταστημάτων, γραφείων, οικίας και ξενοδοχείων.  Διαθέτει  ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1800 τμ και απασχολεί  7 άτομα. Έχει ενταχθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα, όπως ΟΠΑΑΧ,  έχει ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 200.000 ευρώ και διαθέτει τα προϊόντα της εκτός νομού σε ποσοστό 30%.