- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Όλοι στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο,Τ.Α. Ν. Καρδίτσας καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που εγκαινιάζεται από τον Πρωθυπουργό το Σάββατο 7  Σεπτεμβρίου 2019.

Μετά από εννέα χρόνια εξόντωσης της Ελληνικής Κοινωνίας η πολυδιαφημιζόμενη έξοδος από τα μνημόνια δείχνει να αποτελεί ελπίδα μόνο για την οικονομική και κοινωνική ελίτ και όχι για τους πολλούς, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους και τους αυτοαποσχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες. Η άρση των capital controls για την οποία πανηγύρισε η κυβέρνηση εντάσσεται στην ίδια λογική. Την εξυπηρέτηση των ολίγων.

Η οικονομική λιτότητα, η κατάργηση δικαιωμάτων εργασιακών-κοινωνικών-ανθρωπίνων, η στέρηση κάθε ελπίδας και προοπτικής είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και την Ελληνική Κοινωνία. Και δυστυχώς δεν φαίνεται να αλλάζει και κάτι προς το καλύτερο.

Η νέα κυβέρνηση, στα πρώτα βήματά της δεν έθεσε στον πυρήνα της πολιτικής της την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων, ιδιαίτερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ούτε έδειξε ιδιαίτερη πρόθεση για συνεργασία με τους εκπροσώπους της στην κατεύθυνση αυτή. Η προώθηση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. (καθαριότητα, οικονομικές υπηρεσίες, πράσινο κ.λπ.) σε συνδυασμό με την εξαγγελθείσα κλιμάκωση της απαγόρευσης προσλήψεων στο Δημόσιο και στους Ο.Τ.Α. από 1 προς 1 σε 5 προς 1, αποτελεί «αιτία πολέμου».

Στα πρώτα βήματα της η νέα κυβέρνηση, σε αντίθεση με την ανάγκη των καιρών για περιορισμό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, κατάργησε την διοικητική αυτονομία του Σ.ΕΠ.Ε. την στιγμή που θα έπρεπε να ενταθούν οι έλεγχοι για τον περιορισμό των εργατικών ατυχημάτων, πολλές φορές θανατηφόρων.

Η νέα κυβέρνηση πατώντας στα λάθη της προηγούμενης θεσμοθέτησε ένα απόλυτα Δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης των Δήμων. Και ενώ στο σύστημα Διοίκησης των Δήμων υπερασπίζεται και θεσμοθετεί την «εξουσία του ενός» στον τρόπο λήψης των αποφάσεων των Συνδικάτων εμφανίζεται υπερασπιστής της πολυφωνίας και της αμεσοδημοκρατίας. Στόχος, η αδυναμία λήψης αποφάσεων στα Συνδικάτα, η κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος της απεργίας και η κάμψη κάθε εργατικής αντίστασης και διεκδίκησης.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κόντρα στα δικά τους σχέδια  μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και μικροπαραταξιακές εξαρτήσεις, απορρίπτοντας την μεθοδευμένη πολυδιάσπαση που μόνο την κυβέρνηση εξυπηρετεί, οφείλουν να διατυπώσουν το δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο που θα εμπνέει, θα ενώνει, και θα δίνει στους εργαζόμενους προοπτική και ελπίδα στον αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούν την συγκρότηση ενιαίου μετώπου των εργαζομένων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής Περιουσίας, στην οικονομική αφαίμαξη μισθών και συντάξεων διεκδικώντας:

 

Για την μετακίνηση των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη θα διατεθούν δωρεάν λεωφορεία από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ που θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου από το άγαλμα του Καραισκάκη στο εμπορικό κέντρο της Καρδίτσας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας Ιεζεκιήλ 44, τηλ.2441022182 ή στα μέλη του Δ.Σ.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου) το Σαββατο 7 Σεπτεμβριου 2019, στις 6.00 το απόγευμα, θα σηματοδοτήσει την συνέχιση του διαρκή και αποφασιστικού αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις ακραίες νεοφιλελεύθερες και βάρβαρες πολιτικές των Μνημονίων και των δανειστών.