- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εργασίες συντήρησης στο στέγαστρο του αρχαίου κλίβανου στην Τ.Κ. Μητρόπολης

Η Αρχαιολογική υπηρεσία Καρδίτσας αυτές τις ημέρες προχώρησε σε μια σειρά εργασιών συντήρησης και ανακατασκευής του στεγάστρου του αρχαίου κλίβανου στην Τ.Κ Μητρόπολης.

Ο κλίβανος αυτός είχε βρεθεί στη διάρκεια ανασκαφών σε οικόπεδο της Μητρόπολης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κοινοτικό χώρο δίπλα από την κεντρική πλατεία της Κοινότητας. Αυτό το επισκέψιμο σημαντικό εύρημα θα καταστρεφόταν από τα καιρικά φαινόμενα αν η Αρχαιολογική υπηρεσία δεν προέβαινε άμεσα  σε αυτές τις εργασίες ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Προέδρου .

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Μητρόπολης κ. Κουκουζέλης Βάιος συγχαίρει την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας  κα. Βαϊοπούλου Μαρία καθώς και την υπεύθυνη της περιοχής αρχαιολόγο  κα. Θεογιάννη Λευκή  διότι  παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν κατάφεραν , με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού, να σώσουν ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ελπίζουμε η ήδη υπάρχουσα καλή συνεργασία να συνεχιστεί και μελλοντικά και να δοθούν   λύσεις και σε άλλα σπουδαία ευρήματα της Τοπικής Κοινότητας ώστε να αναδειχθούν και να γίνουν  επισκέψιμα.

 

Ο Πρόεδρος της  Τ.Κ Μητρόπολης

Κουκουζέλης Βάιος