- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εργατιά-αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά

Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και καλούμε τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, γυναίκες και νεολαία να ενισχύσουν την αγροτική κινητοποίηση και με την φυσική τους παρουσία την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο του Ε65.

Θα είμαστε εκεί γιατί είναι κοινή η επίθεση, που δεχόμαστε. Η ίδια αυτή πολιτική που εφαρμόζει το αίσχος των χαμηλών και ανοιχτών τιμών στα αγροτικά προϊόντα, οδηγώντας στην ανέχεια τους μικρομεσαίους αγρότες, που ακριβαίνει ακόμα περισσότερο το κόστος παραγωγής συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο το εισόδημά τους, είναι η ίδια πολιτική που βάζει χέρι στην κοινωνική ασφάλιση κάνοντάς την ατομική υπόθεση και οδηγώντας τόσο τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους όσο και τους μικρομεσαίους αγρότες στην ανασφάλεια, αφού και οι μεν και οι δε καλούνται από ασφαλισμένοι να μετατραπούν σε «επενδυτές» και να «τζογάρουν» τη σύνταξή τους.

Είναι η ίδια πολιτική που υποβαθμίζει το δημόσιο χαρακτήρα στην υγεία, για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι μεγάλες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και κλείνει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας διατηρώντας την υποστελέχωσή τους.

Είναι η ίδια πολιτική που ανακυκλώνει την ανεργία με 8μηνα, 12μηνα και απολύσεις συμβασιούχων, όπως οι καθαρίστριες και οι φύλακες του νοσοκομείου Καρδίτσας καθώς και οι δασεργάτες, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Είναι η ίδια πολιτική που βγάζει παράνομες τις απεργίες, ενισχύει την εργοδοτική τρομοκρατία, οδηγεί τους αγρότες στα αγροτοδικεία, τους μαθητές και φοιτητές σε προσαγωγές και καταργεί τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και η νεολαία σε συμμαχία ενώνουμε τις φωνές μας και απαντάμε σ’ αυτή την πολιτική. Καλούμε στο μπλόκο την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 12 το μεσημέρι στον Ε65.

 

Των εμποροϋπαλλήλων, οικοδόμων και συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας