- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εργατική & Ασφαλιστική Νομοθεσία και η Εφαρμογή της στη Μισθοδοσία

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή στελεχών επιχειρήσεων και φοροτεχνικών, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας στον Βόλο, το Σεμινάριο με θέμα «Εργατική & Ασφαλιστική Νομοθεσία και η Εφαρμογή της στη Μισθοδοσία», με εισηγητή τον Εξειδικευμένο Σύμβουλο Εργασιακών Θεμάτων και Εμπορικό Διευθυντή της EpsilonNet, κ. Βασίλη Πρασσά.

Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από την EpsilonNet και τον Σύλλογο Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ).

Εκ μέρους του ΣΒΘΚΕ, την εκδήλωση χαιρέτισε το μέλος της Διοίκησης κ. Εμμανουήλ Ευσταθίου, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

«Όλα τα νέα νομοθετήματα, οι μεταρρυθμίσεις όπως αποκαλούνται, υιοθετήθηκαν με βιασύνη και υπό πίεση.

Νομοθετήθηκαν χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι δυνατότητες της πραγματικής οικονομίας αλλά και οι συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώνονται από την καθημερινή πρακτική, με αποτέλεσμα:

Υπογράμμισε επίσης ότι:

Κοινή είναι η αντίληψη πωςη μείωση του έμμεσου μισθολογικού κόστους και ο περιορισμός της υπερφορολόγησης, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικά βήματα στήριξης:

Το αίτημα των επιχειρήσεων είναι διαχρονικό.

Ζητάμε να υπάρξουν πολιτικές αποκατάστασης των ανταγωνιστικών όρων λειτουργίας της οικονομίας, να αναληφθούν δράσεις και πρωτοβουλίες προσέλκυσης επενδύσεων.

Είναι οι μοναδικές προϋποθέσεις  για να σταθεροποιηθεί η οικονομία, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να υποστηριχθούν αξιοπρεπείς αμοιβές και εισοδήματα.

Κάθε άλλη πολιτική και νομοθετικές πρωτοβουλίες που επιβαρύνουν τόσο το κόστος εργασίας όσο και το εισόδημα των εργαζομένων, λειτουργεί με αντίθετα αποτελέσματα. Το έχουμε διαπιστώσει περίτρανα όλοι μας.»

 

Στη διάρκεια του σεμιναρίου αναπτύχθηκε μία ευρεία θεματολογία, η οποία αφορούσε στις Αυξήσεις Κατώτατου και Υποκατώτατου Μισθού, στην Επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στην Υποχρεωτικότητα-Συρροή Συλλογικών Συμβάσεων, στα λοιπά Επιδόματα και την Προϋπηρεσία, στα χρονικά όρια εργασίας και το Διάλειμμα, στην έννοια του συμψηφισμού των αποδοχών, στη νόμιμη εφαρμογή Υπερεργασίας/Υπερωρίας, στις Παραβάσεις-Πρόστιμα-Ενστάσεις,καθώς και στην Ασφάλεια Δικτύου στο Λογιστικό Γραφείο.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησης απαντήθηκαν τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες, ενώ παρουσιάστηκε και η ολοκληρωμένη και αποκλειστική σουίτα totalaccounting – Λογιστικό Γραφείο του Μέλλοντος.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν τα ανωτέρω επίκαιρα θέματα για τις επιχειρήσεις και τους φοροτεχνικούς, το σεμινάριο προγραμματίστηκε να επαναληφθεί και στην πόλη της Λαμίας στις 8 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με την EpsilonNet, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος, με εισηγητή τον Σύμβουλο Εργασιακών Θεμάτων, Οικονομολόγο κ. Πέτρο Ραπανάκη.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο της Λαμίας θα ανακοινωθούν προσεχώς στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.sbtke.gr [1].