- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας : Τέρμα πια στις αυταπάτες

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα που θα εξαϋλώσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα. Μέτρα που θα καταργήσουν κάθε παροχή εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας.

Για μια ακόμη φορά η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα πρόσθετα μέτρα ακραίας λιτότητας, που της δίνουν τη χαριστική βολή, ενώ επικίνδυνα αυξανόμενες κατηγορίες του εργατικού δυναμικού και των ανέργων της χώρας μας εργάζονται ή καλούνται να εργαστούν σε ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες εργασίας με ταυτόχρονη δραματική μείωση του βιοτικού τους επιπέδου και ολοένα και υποβαθμιζόμενα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.

Είμαστε αντιμέτωποι με πολιτικές και αποφάσεις που εντείνουν την ύφεση , αυξάνουν την ανεργία , η οποία βρίσκεται σε πολύ ψηλά και εφιαλτικά επίπεδα , ρίχνοντας για μια ακόμη φορά στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων νέα δυσβάσταχτα βάρη, την ώρα που η οικονομική και κοινωνική ελίτ η οποία έμαθε να στηρίζεται στην κατασπατάληση των δημοσίων πόρων παραμένει για πολλοστή φορά αλώβητη και κερδισμένη. Επιπλέον , οι εκτεταμένες απορυθμιστικές παρεμβάσεις της τελευταίας πενταετίας  στο προστατευτικό πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, έχουν οδηγήσει αποδεδειγμένα σε αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας, της εργοδοτικής παραβατικότητας με δραματικές επιπτώσεις στους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων. Ταυτόχρονα πέρα των σταθερά υψηλών ποσοστών αδήλωτης εργασίας ,η μερικώς ή ψευδώς δηλωμένη εργασία έχει πλέον λάβει εκρηκτικές διαστάσεις με ολέθριες συνέπειες για την απόδοση των οφειλόμενων εισφορών προς τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και Ασφάλειας.

Οι διαρκείς παρεμβάσεις στα Δημοκρατικά και Κοινωνικά μας Δικαιώματα μέσα από την κατάργηση και τις συνεχείς παρακάμψεις Δημοκρατικών Θεσμών και Διαδικασιών, οδηγούν στην εσωτερική υποτίμηση με την ισοπέδωση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης, εργασίας και κοινωνικής ασφάλειας.

Πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι αλλαγές, εκσυγχρονισμός, ανάπτυξη, πρόοδος, προοπτική και ελπίδα είναι αδύνατον να υπάρξουν με υποταγμένους εξαθλιωμένους και εξοντωμένους τους πολίτες, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους συλλογικούς φορείς, με πληγωμένη την ίδια την Δημοκρατία.

Έχουμε χρέος τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι να συνεχίσουμε να δίνουμε έναν ταξικό, ενωτικό, δυναμικό και διαρκή αγώνα για την ανατροπή των αντεργατικών, αντικοινωνικών, αντιδημοκρατικών, σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που καταστρέφουν τη ζωή τη δική μας και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.

Γι΄ αυτό έχουμε χρέος όλοι μας να δώσουμε ένα δυναμικό, αγωνιστικό παρών στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας ενάντια στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στη λιτότητα, στις απολύσεις, στα χαράτσια, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην ανεργία.

Τα λεωφορεία του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας για την δωρεάν μετακίνηση όλων όσων θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο θα ξεκινήσουν από το άγαλμα του Καραϊσκάκη στο Εμπορικό Κέντρο, το Σάββατο στις 10 το πρωί.

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΡΑΝΑΣ                                 ΔΩΡΑ ΓΟΥΛΑ