- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ερωτήσεις – απαντήσεις για το πρόγραμμα Animus

Συνέντευξη του Προέδρου του Ομίλου Animus

  1. TI EINAI TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUS;

To ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUS αποτελεί ένα μοναδικό και καινοτόμο πρόγραμμα Υγείας που δημιούργησε ο Όμιλος ANIMUS, το οποίο περιλαμβάνει Δωρεάν και Εκπτωτικές παροχές σε όλες τις δομές του Ομίλου και σε συμβεβλημένους με το Πρόγραμμα συνεργάτες, στην περίπτωση των οδοντιατρικών παροχών. Όλες οι παροχές του Προγράμματος Υγείας Animus ενσωματώνονται σε μία ηλεκτρονική κάρτα, την οποία αποκτά ο πελάτης με τη σύναψη του συμβολαίου. Η εν λόγω κάρτα αποτελεί παράλληλα και το προσωπικό Ηλεκτρονικό Βιβλιάριο Υγείας ANIMUS. Πρόκειται για την προσωπική ιατρική «ταυτότητα», η οποία αναγνωρίζεται αποκλειστικά στις δομές του Ομίλου, μέσω ειδικής τεχνολογίας reader και είναι διασυνδεδεμένη με αυτές. Περιλαμβάνει την ηλεκτρονική αποτύπωση του συνόλου των ιατρικών υπηρεσιών που έχει λάβει ο ασθενής στις ιατρικές μονάδες του Ομίλου. Όλα  τα παραπάνω παρέχονται με την εγγύηση ενός μεγάλου Ομίλου παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, του σημαντικότερου στην περιοχή της Θεσσαλίας.

  1. ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUS;

 

  1. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUS;

 

  1. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUS;

 

  1. ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUS ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ;

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκτήσει το Πρόγραμμα Υγείας Animus, είτε επισκεπτόμενος οποιαδήποτε Δομή του Ομίλου:

 

είτε διαδικτυακά, υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση στο siteτου Προγράμματος Υγείας Animus. Επιπρόσθετα, στο Γραφείο ενημέρωσης του Προγράμματος Υγείας Animus,που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης, απέναντι από το αρχαίο θέατρο, μπορεί κάποιος  να ενημερωθεί πλήρως για το Πρόγραμμα Υγείας, καθώς επίσης και να το αποκτήσει.

Για τη σύναψη του Συμβολαίου ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει μαζί του τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο όλων των μελών, Πατρώνυμο όλων των μελών, ημερομηνία γέννησης όλων των μελών, ΑΜΚΑ όλων των μελών, ασφαλιστική κατάσταση (ασφαλισμένος ή μη)όλων των μελών και αστυνομική ταυτότητα του κύριου μέλους.

Για την εκκίνηση της χρήσης των παροχών του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUS, ο κάτοχός του μπορείνα απευθύνεταιαποκλειστικά στις δομές του Ομίλου, προκειμένου να κάνει χρήση των προνομίων του. Με ένα απλό τηλεφώνημα στην ειδική γραμμή εξυπηρέτησης (2411 803300 και 2411803333), κλείνει ραντεβού για όλες τις δωρεάν παροχές.

Η  ενεργοποίηση του προσωπικού Ηλεκτρονικού Βιβλιάριου Υγείας πραγματοποιείται στη Γραμματεία του Πολυϊατρείου ANIMUS, Κύπρου & Σκαρλάτου Σούτσου 1, στη Γραμματεία της Γενικής Κλινικής Animus Κυανούς Σταυρός, Κύπρου 100, και στο Γραφείο Ενημέρωσης του Προγράμματος Υγείας, Βενιζέλου και Παπαναστασίου. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενεργοποίησης, είναι απαραίτητη η ατομική ηλεκτρονική κάρτα. Η κάρτα είναι προσωπική και δεν παραχωρείται σε άλλο άτομο.

 

  1. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUS;

Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUSενσωματώνει σειρά υπηρεσιών υγείας, οι οποίες παρέχονται τόσο από τις δομές του Ομίλου ANIMUS,  όσο και από συμβεβλημένους συνεργάτες, (στην περίπτωση των οδοντιατρικών υπηρεσιών). Έχουν δημιουργηθεί δύο τύποι συμβολαίων:

α) για ενεργά ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ.

β) για μη ενεργά ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ.

Στους δύο τύπους προγραμμάτων, κάποιες από τις δωρεάν παροχές είναι κοινές. Ειδικότερα, ο κάτοχος του Προγράμματος Υγείας Animus, μπορεί να κάνει χρήση των δωρεάν και εκπτωτικών παροχών σε οποιαδήποτε Δομή του Ομίλου, με ένα απλό τηλεφώνημα, κλείνοντας ραντεβού.

 

  1. ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUS;

 

  1. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUS;

Το Πρόγραμμα Υγείας Animusαρχίζει να ισχύει από τη στιγμή της εξόφλησης του συνολικού ποσού του Προγράμματος που ο κάθε ενδιαφερόμενος αγοράζει. Ο κάτοχος μπορεί να κάνει χρήση μόνο με την εξόφληση του Προγράμματος Υγείας, αν και η αποπληρωμή του Προγράμματος μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 3 δόσεις. Από τη στιγμή της εξόφλησης, το Πρόγραμμα Υγείας ισχύει για έναν ολόκληρο χρόνο, με δυνατότητα ανανέωσης στη λήξη του έτους.

  1. ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUSNAEΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ;

Όλοι οι κάτοχοι του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUS με την απόκτησή του, μπορούν να να ενημερώνονται αναλυτικά για τις παροχές του προγράμματος και για οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία από:

 

 

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUS;

Βάσει της Υπουργικής Απόφασης Ζ1-891 (ΦΕΚ Β΄ 2144/30.08.2013) ο κάτοχος του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUS διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει το Συμβόλαιο εντός 14 ημερών από την απόκτησή και την υπογραφή του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUS, με την προϋπόθεση ότι δεν έχει κάνει χρήση καμίας εκ των προβλεπόμενων παροχών. Στην περίπτωση αυτή, επιστρέφεται το σύνολο του ποσού που έχει καταβληθεί για την απόκτηση του Προγράμματος. Μετά το πέρας των 14 ημερών, η επιστροφή των χρημάτων δεν είναι εφικτή.