- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΕΣΕΚ : Διευκρινίσεις για τη διάθεση συνεταιριστικών μερίδων στην παλιά τιμή

Όπως αναφέρθηκε στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από το ΔΣ την περασμένη Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016, η τιμή της συνεταιριστικής μερίδας θα προσαρμοστεί, ώστε να ανταποκρίνεται στα σημερινά περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο συνεταιρισμός μας, τα οποία εκτιμώνται πάνω από 650.000€. Ο συνολικός αριθμός των μερίδων που κατείχαν οι συνεταίροι την ημέρα της συνέντευξης ήταν 395.

Η ΕΣΕΚ, για να δώσει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να αποκτήσουν επί πλέον συνεταιριστικές μερίδες ή να γίνουν μέλη της, ανακοινώνει τη διάθεση 100 συνολικά μερίδων στην παλιά τιμή των 1000€, δίνοντας προτεραιότητα σε όσους ή όσες είναι ήδη μέλη. Αυτό θα γίνει με την εξής διαδικασία:

Για τα παλιά μέλη: Από σήμερα και μέχρι 31 Μαρτίου μόνον τα μέλη της ΕΣΕΚ μπορούν να αγοράζουν όσες πρόσθετες συνεταιριστικές μερίδες επιθυμούν, με την προϋπόθεση ότι το σύνολο των μερίδων που θα κατέχουν μετά τη νέα αγορά δεν θα ξεπερνά τις 6. Η αγορά θα γίνεται με τον γνωστό τρόπο: Κατάθεση των χρημάτων (1000€ Χ αριθμός μερίδων) στη Συνεταιριστική Τράπεζα και στη συνέχεια προσκόμιση του αποδεικτικού κατάθεσης στη γραμματεία της ΕΣΕΚ (γραφεία  ΑΝ.ΚΑ, Μεγ. Αλεξάνδρου 34, 1ος όροφος, κ. Χρύσα Κατσέα, τηλ 24410 42363) για την παραλαβή των μερίδων.

Για τα νέα μέλη: Από σήμερα, όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στην ΕΣΕΚ ως συνεταίροι, μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία (βλ. στοιχεία επικοινωνίας παραπάνω) για να υποβάλουν αίτηση σε έγγραφο που θα τους διατίθεται. Δεν θα καταθέτουν χρήματα αν δεν ειδοποιηθούν. Μετά τη λήξη της προθεσμίας για την αγορά μερίδων από όσους/ όσες είναι ήδη μέλη της ΕΣΕΚ (δηλ. από την 1η Απριλίου), και εφ’ όσον δεν έχει διατεθεί το σύνολο των 100 μερίδων στην παλιά τιμή, θα ειδοποιηθούν να προχωρήσουν στην κατάθεση των χρημάτων στη Συνεταιριστική Τράπεζα (60€ για την εγγραφή και 1000€ Χ αριθμός μερίδων) και να παραλάβουν τις μερίδες τους από την ΑΝ.ΚΑ. Η αγορά μερίδων στην παλιά τιμή μπορεί να γίνει μέχρι στις 30 Απριλίου 2016.

 

Προσοχή! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Μετά την εξάντληση των 100 μερίδων που θα διατεθούν στην παλιά τιμή και μετά την 1η Μαϊου, η τιμή της μερίδας θα προσαρμοστεί σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

 

Από τη Διοίκηση της ΕΣΕΚ