- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ευθυνοφοβία του Αλ. Τσίπρα για τους πληγέντες κατοίκους – Του Ορέστη Ψαχούλα

Στον απόηχο του κοινωνικού μερίσματος ή καλύτερα στην ρήση που κυκλοφορεί ευρέως «δίνει μέρισμα αλλά παίρνει διαμέρισμα» η θεομηνία έπληξε τη Δυτική Αττική με επίκεντρο την περιοχή της Μάντρας. Όλοι είδαμε στους δέκτες της τηλεόρασης, τη βιβλική καταστροφή και την απόγνωση των κατοίκων, αλλά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αρκέστηκε στα τυπικά συλλυπητήριά για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, τις ατέρμονες υποσχέσεις και βέβαια τις μεσίστιες σημαίες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όμως δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι αργά ανακάλυψε την Ελληνική σημαία, αυτός, που την παραχώρησε στον Πακιστανό Αμίρ!!!

Τη στιγμή λοιπόν που οι πληγέντες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα – άστεγοι χωρίς τροφή, νερό, γάλα για τα μικρά παιδιά – ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια επίσκεψη, αγκαλιά με την κα Δούρου, όμως με τις κάμερες να δείχνουν την «συμπάθειά» του, απέφυγε ωστόσο ένα τετ-α-τετ με τους κατοίκους, φοβούμενος το «κράξιμο».

Είχε μάθει να «κράζει» όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση αλλά τώρα «τα κάστανα είναι στη φωτιά», γι’ αυτό προτίμησε την ευθυνοφοβία, προκειμένου να μην τσαλακώσει, ο ανεκδιήγητος, το προφίλ του. Τι μπορεί να περιμένει ο Ελληνικός λαός από ένα «ηγέτη», που δε δούλεψε ποτέ στη ζωή του; Πώς μπορεί ν’ αντιληφθεί ένας πολιτικός, τον πόνο του κόσμου, όταν δεν κουράστηκε, δε διετέλεσε υφιστάμενος; Τόση δε ήταν η ευαισθησία του, που μετά την τυπική επίσκεψη αναχώρησε για το Γκέτεμποργκ.

Αγαπητοί φίλοι, δυστυχώς, διαλύθηκαν τα πάντα. Σε λίγο θ’ αλωνίζουν οι αναρχικοί σ’ ολόκληρη τη χώρα. Ο λαός θα πληρώνει φόρους και θα εξαθλιώνεται από τις περικοπές, ενώ σε λίγες ημέρες θ’ αρχίσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για να ενισχυθούν εκ νέου οι τράπεζες. Η σημερινή εικόνα της Μάνδρας θ’ αργήσει πολύ ν’ αλλάξει και αλίμονο στους κατοίκους της. Οι περίφημες ΜΚΟ που σχίζονται για του λαθροεισβολείς, έλαμψαν δια της απουσίας τους στις πληγείσες περιοχές. Επαγγελματίες «ανθρωπιστές» τρέχουν μόνο, όπου ρέει το χρήμα.

Ούτε καν νοιάζονται για τους κατοίκους που καταστράφηκαν, ούτε για τους Έλληνες που πεινάνε. Ο ρόλος τους είναι ύπουλος και επικίνδυνος, εφόσον πληρώνονται με χρήματα του Τζώρτζ Σόρος.

Το μείζον πρόβλημα της Δυτ. Αττικής θέτει επί τάπητος την προώθηση έργων υποδομής γιατί από τώρα και στο εξής τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Η αποκέντρωση που επαγγέλλονται οι υπεύθυνοι πρέπει να γίνει πράξη. Πρέπει να γίνουν έργα στην επαρχία, να τρέξει η ανάπτυξη, να στηριχθούν οι αγρότες και οι επιχειρηματίες, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Το μέλλον δε βρίσκεται στις μεγαλουπόλεις, αλλά στην Ελληνική ύπαιθρο, με τερματισμό της συρρίκνωσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Με τη διασφάλιση ικανοποιητικού εισοδήματος και χιλιάδων θέσεων εργασίας. Όλα τα παραπάνω ζητήματα απασχολούν και προβληματίζουν εμάς, που αποτελούμε το νέο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ και θ’ αγωνιστούμε αταλάντευτα προς την κατεύθυνση αυτή.