- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ευκαιρία να χτίσουμε μια πιο δίκαιη Ευρώπη και ισχυρή Ελλάδα – Του Ιωσήφ Χρούμπ

Η Ευρώπη πρέπει να ξεφύγει από το υπερσυντηρητικό της μοντέλο. Οφείλει να δώσει απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα και να στηρίξει τις παραγωγικές δυνάμεις των κρατών-μελών της. Μέλημά της πρέπει να αποτελέσει η ανάπτυξη, η παραγωγικότητα της οικονομίας, η δημιουργία νέων θέσεων πλήρους απασχόλησης, απέναντι στα μεγάλα ζητήματα που δημιουργούνται από την έλευση της 4ης βιομηχανικής επανάστασης (ρομποτική, τεχνική νοημοσύνη κλπ). Η τρομοκρατία, το μεταναστευτικό, ο λαϊκισμός και οι τυφλοί εθνικισμοί που αναβιώνουν, δημιουργούν προκλήσεις και απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Όλοι συμφωνούν σε αυτό, όμως κανείς από τις κυρίαρχες δυνάμεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, δεν είναι σε θέση να αναλάβει αυτό το ρόλο! Οι σοσιαλιστές διαθέτουν τα εχέγγυα και μπορούν να αποτελέσουν το ιδανικό όχημα, που μπορεί να πρωτοστατήσει προς αυτή τη κατεύθυνση.

Η ψήφος μας της 26ης Μαΐου θα παίξει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να στηριχθούν οι βασικοί πυλώνες του νέου Κοινωνικού Συμβολαίου που προτείνουν το Κίνημα Αλλαγής και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές (PES). Οι προσεχείς Ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία να αντιταχθούμε στον ακραίο εθνικισμό, το λαϊκισμό και την υποσχεσιολογία, που δημιουργούν νέα αδιέξοδα στην κοινωνία και την οικονομία. Η ψήφος μας πρέπει να ανοίξει τους δρόμους της ανάπτυξης με όρους πραγματικής οικονομίας και ουσιαστικής κοινωνικής συνοχής προς όφελος των αδύναμων στρωμάτων και αυτών που επλήγησαν περισσότερο από την 9ετή κρίση.

Πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στις φωνές του δήθεν προοδευτικού μετώπου, που στην ουσία αποτελεί το κέλυφος των υποκριτικών διακηρύξεων τους με σκοπό να καπηλευτούν την μεγάλη δημοκρατική παράταξη, έχοντας πραγματικό στόχο την διατήρησή τους στην εξουσία, εφαρμόζοντας χωρίς πολιτική επάρκεια, πραγματικό σχέδιο,  και την απαραίτητη εθνική διαπραγμάτευση τις δήθεν προοδευτικές, αλλά στην ουσία συντηρητικές πολιτικές τους.

Οι προοδευτικές δυνάμεις που μπορούν να σταθούν απέναντι στη συντήρηση και το νεοφιλευθερισμό, εκφράζονται στην Ελλάδα από το Κίνημα Αλλαγής και στην Ευρώπη από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES).

 

Του Ιωσήφ Χρούμπ, πρώην Δ/ντή Κ.Υ. Παλαμά Καρδίτσας, Υποψ. Ευρωβουλευτή Κινήματος Αλλαγής