- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας θα συμμετάσχει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης, που έχει ως στόχο  την ανάδειξη της επιστήμης της συντήρησης και η σημαντική της συνεισφορά στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο αυτό από τις 09:30 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθούν ξενάγηση στο εργαστήριο συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας, εκπαιδευτική περιήγηση στην περιοδική έκθεση “Ο χρόνος κρύβει μυστικά, ο δρόμος αποκαλύπτει … ΠΟΛ(ε)ΙΣ” και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αγγείο, αγγείο είσαι εδώ; Ήρθε η ώρα να σε βρω…» με θέμα τη συντήρηση αρχαιοτήτων.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά και οι συνοδοί τους θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν για λίγο συντηρητές και να συγκολλήσουν με τη βοήθεια των συντηρητών του Μουσείου τα δικά τους αγγεία, σε ένα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά εργαστήριο συντήρησης. Θα προηγηθεί μια εισαγωγική παρουσίαση ώστε να κατανοήσουν το ρόλο του συντηρητή αρχαιοτήτων στην ανασκαφή, στα μνημεία και στο μουσείο.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του εορτασμού είναι ελεύθερη για το κοινό με απαραίτητη προϋπόθεση τη συνεννόηση καθώς το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν έως 20 παιδιά με τους συνοδούς τους και θα τηρηθεί σειράς προτεραιότητας.