- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ευχές και προτροπές στην κοπή πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το μεσημέρι της Πέμπτης η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Την πίτα, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Νούσιου και των περιφερειακών συμβούλων ευλόγησε ο Μητροπολίτης κκ Τιμόθεος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη οι Δήμαρχοι, Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος και Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου, ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Δημήτριος Κεχαγιάς, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Σαράντης Εκίζογλου, οι Διευθυντές και προϊστάμενοι των υπηρεσιών και οι εργαζόμενοι στην ΠΕ Καρδίτσας.

Ο Ποιμενάρχης μας, ευχήθηκε αρχικά καλή χρονιά στους εργαζόμενους και ευχαρίστησε την ΠΕ Καρδίτσας για την αγαστή συνεργασία με την τοπική εκκλησία.

Ακολούθως ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και στα έργα που εκτελούνται: «Τα χρόνια από το 2011 και μετά ήταν χρόνια δύσκολα, τοξικά, φτωχά που άλλαξαν τη ζωή όλων. Σε αυτά τα χρόνια αντισταθήκαμε και μάλιστα όχι λεκτικά. Έχουμε μια αρχή: ένα γραμμάριο πράξεις, έχει ίση αξία με 100 τόνους θεωρεία. Έχουμε αλλάξει την Καρδίτσα. Και συνεχίζουμε να την αλλάζουμε με ταχύτατους ρυθμούς. Εμείς πιστεύουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας γιατί μόνο έτσι μπορούμε να βρούμε δυο μεγάλα εργαλεία. Πρώτον οικονομική αυτονομία και δεύτερον όσο δυνατόν στρατιωτική ανεξαρτησία. Αυτά τα δυο μπορούν να δώσουν στη χώρα μας πρωταγωνιστικό ρόλο. Όλα αυτά τα χρόνια κάναμε έργα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ρίχνοντας χρήματα στην οικονομία.»

Σε άλλο σημείο επισήμανε: «Εμπιστεύομαι τον άνθρωπο και τους εργαζόμενους, γι αυτό και θέλουμε να αναβαθμίσουμε τη δημόσια διοίκηση. Και σε αυτό έχει ευθύνη ο κάθε υπάλληλος. Διαφορετικά θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα. Θέλω το κράτος και το δημόσιο για να υπάρχει ισορροπία στη λειτουργία της χώρας».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νούσιος τόνισε: «Αντιμετωπίσαμε προβλήματα και προλάβαμε προβλήματα. Γνωρίζω πως παρά τα λίγα μέσα που διαθέτουμε δίνετε καθημερινά τον καλύτερό σας εαυτό. Σας έχουμε εμπιστοσύνη. Ο Ν. Καρδίτσας είναι η αιχμή του δόρατος στην περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων αλλάζουν την όψη του νομού μας».

Όλοι οι υπάλληλοι που έδωσαν το παρών ήταν ουσιαστικά τυχεροί καθώς πήραν μια ημέρα άδεια από τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό. Παράλληλα υπήρχαν και τα φλουριά που αντιστοιχούσαν είτε σε διήμερες άδειες είτε σε δώρα επαγγελματιών του ν. Καρδίτσας.