- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ε65 : Προχωρούν τα έργα και οι πληρωμές Δημοσίου

Ποσό 42,85 εκ.ευρώ πλήρωσε πριν από λίγες μέρες το Υπουργείο Υποδομών την παραχωρησιούχο “Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε” για τα έργα στον Ε65. Πρόκειται για την 7η καταβολή της Χρηματοδοτικής Συμβολής του Δημοσίου με το συνολικό ποσό που έχει καταβάλει το Δημόσιο από τον Δεκέμβριο του 2013 μέχρι και σήμερα να φτάνει τα 324.581.133 ευρώ.

Τα ποσά αυτά αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα σε συνδυασμό με τον τραπεζικό δανεισμό προκειμένου το έργο να επιταχυνθεί και να φτάσει στην ολοκλήρωση. Μέχρι σήμερα τα έργα έχουν φτάσει σε πρόοδο λίγο κάτω από το 80%, μόλις 8 μήνες πριν την προγραμματισμένη παράδοση τους στην κυκλοφορία.

Αυτό σημαίνει πως στους επόμενους μήνες η πρόοδος θα πρέπει να ξεπερνά το 2%. Η θερινή περίοδο βοηθά σε αυτό καθώς μέχρι τον Οκτώβριο-Νοέμβριο οι καιρικές συνθήκες είναι καλές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα έργα πάνε με πολύ καλούς ρυθμούς ενώ και στο επίπεδο των απαλλοτριώσεων έχουν σχεδόν μηδενιστεί οι εκκρεμότητες.

Στις 12 Ιουλίου ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος σχετικά με το αν στη σύμβαση του 2013 υπάρχουν ποινικές ρήτρες σε γεγονότα καθυστέρησης με ευθύνη του Δημοσίου και αν τελικά το Υπουργείο έχει αποφασίσει να πληρώσει αυτά τα ποσά.