- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ζωγραφική με… γλυκά ξυπνήματα, στις παιδικές Βιβλιοθήκες

Με δύο όμορφες δράσεις συνεχίστηκε η εβδομάδα, σήμερα Τρίτη 23 Ιουλίου  σε δύο παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ Δήμου Καρδίτσας, η 8η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και τίτλο “Για φαντάσου…..”

Κανείς δεν κοιμάται και δεν ξυπνάει με τον ίδιο τρόπο, τα μικρά ξυπνήματα είναι ένας κύκλος από εικόνες, ήχους, στιγμες και όνειρα, όπως ο κύκλος της ζωής. Όταν ξυπνάει μια θάλασσα, πάνω της λαμπυρίζουν αμέτρητα αστεράκια. Ο νυχτερινός ουρανός των παιδιών της παιδικής βιβλιοθήκης συνοικίας “Αγίου Νικολάου”, έλαμψαν από αστέρια σε πολλά σχήματα και χρώματα… Τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους “μικρά ξυπνήματα”, μιμήθηκαν τον κύκλο της ζωής με αφορμή το βιβλίο του Jory Jihn “Καληνύχτα, λέμε!” από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Είναι μια αστεία ιστορία που μεταδίδει πολλαπλά μηνύματα στα παιδιά σχετικά με την συμπεριφορά προς το θέμα του ύπνου.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη του “Παυσιλύπου”, βάψαμε με εικόνες από το εσωτερικό της βιβλιοθήκης, τους εξωτερικούς τοίχους. Τα παιδιά με την καθοδήγηση της καθηγήτριας καλλιτεχνικών του Μουσικού Σχολείου κυρίας Κωνσταντίνας Ντζιαβού, έδωσαν χρώμα και όμορφες εικόνες στους εξωτερικούς τοίχους της βιβλιοθήκης.Τα παιδιά έπαιξαν με τα χρώματα και το διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις: σε δύο παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και πιο συγκεκριμένα:

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη της “Αγγελικής Βαρελλά  – Τα μαξιλάρια των ονείρων. Η παιδική και εφηβική ηλικία είναι οι περίοδοι  της ζωής του ανθρώπου όπου το παρελθόν και οι αναμνήσεις καταλαμβάνουν συγκριτικά λιγότερο “χώρο”σε σχέση με το μέλλον και τα όνειρα. Αυτό όμως το μέλλον γίνεται συχνά πηγή άγχους, όσο και ελπίδων. Δημιουργούμε τα “μαξιλάρια των ονείρων” με τα όνειρα, τις επιθυμίες τους, τους εφιάλτες τους, τους φόβουςτους, τις αγωνίες τους.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Διαμερίσματος “Αρτεσιανού”- “Για φαντάσου…..να μας μιλούσαν τ’άστρα” και να μας έλεγαν την ιστορία τους. Ένα πρωτότυπο εργαστήριο για τους αστερισμούς και τους μύθους, ένα ταξίδι στον ουρανό και τα αστέρια.

 Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών.

Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να τις βλέπετε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Κι αυτό το καλοκαίρι οι καλύτερες «αποδράσεις»… θα είναι στις Βιβλιοθήκες!!!