- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος – 27 Ιανουαρίου

Στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος, του Τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ERASMUS+ 2019, με κωδικό αριθμό 2019-1-PL01-KA229-064975_2, και τίτλο «War in Films». (Ο πόλεμος μέσα από τις ταινίες), πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές τι συνέβη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η εκδήλωση περιελάβανε παρουσίαση από την εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Πετροπούλου σχετικά με το θέμα του Ολοκαυτώματος. Στη συνέχεια, ακολούθησε η προβολή της ταινίας με τίτλο «Το αγόρι με τις ριγέ πιτζάμες». Η αφοσίωση των μαθητών κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας ήταν χαρακτηριστική. Μετά το τέλος της ταινίας, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα στερεότυπα αλλά και σκέψεις και συναισθήματα που τους κατέκλυσαν βλέποντας την ταινία.

Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ασχοληθούν με την ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και του Ολοκαυτώματος στην Ευρώπη και στην Ελλάδα αλλά και να προβληματιστούν για τη σημασία και την ανάγκη πρόληψης των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας