- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ημέρα της Ευρώπης: Γνωριμία με μνημεία της Ευρώπης

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» Περιφέρεια Θεσσαλίας και  σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Artfools» και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, στα πλαίσια της Ημέρας της Ευρώπης και , την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις αίθουσες του Γαλλικού Ινστιτούτου, με τη δράση : «Γνωριμία με μνημεία της Ευρώπης», με ελεύθερη είσοδο. (τηλέφωνο κρατήσεων: 2410287508, για ομάδες μαθητών 10:30 π.μ – 11:30 & 11:30 – 12:30 μ.μ).

Στόχος της εκδήλωσης είναι μαθητές των σχολείων της Α΄θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας να έρθουν σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γνωρίζοντας μερικά από τα ιστορικά και μοναδικά μνημεία της Ευρώπης.

Οι μαθητές θα γνωρίσουν τα μνημεία βλέποντας φωτογραφίες και μαθαίνοντας πληροφορίες γι’ αυτά. Θα ενημερωθούν για τον Πύργο του Άιφελ την Αψίδα του θριάμβου, το Μουσείο του Λούβρου στη Γαλλία, το Κολοσσαίο στην Ιταλία, την Πύλη του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία, τον Παρθενώνα στην Ελλάδα κ.α.

Στη συνέχεια οι μαθητές θα ταξιδέψουν με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ στις Γαλλόφωνες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο) για να γνωρίσουν την κουλτούρα τους.

Στο τέλος όλα τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους αναμνηστικά δωράκια (διαβατήρια της Ευρώπης, βιβλία, φυλλάδιο, Cd).