- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

“’Ηρθε- ήρθε η χελιδόνα” από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την Δευτέρα 2 Μαρτίου τους κατοίκους της πόλης των Σοφάδων.

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Α τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων αφού καλωσόρισαν την άνοιξη στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους, ξεχύθηκαν στους  δρόμους της πόλης τραγουδώντας τα κάλαντα του Μάρτη.

Οι κάτοικοι της πόλης, άλλοι με νοσταλγία και άλλοι με απορία, παρακολούθησαν τους λιλιπούτειους μαθητές να τραγουδάνε δυνατά και χαρούμενα, κρατώντας κατασκευές και χειροτεχνίες που απεικόνιζαν χελιδόνια, καθώς και τη γνωστή ξύλινη στρόγγυλη χελιδόνα.

Οι μαθητές της Α τάξης επισκέφθηκαν το ΚΑΠΗ του Δήμου Σοφάδων και τραγούδησαν τα κάλαντα του Μάρτη ξυπνώντας θύμησες και αναμνήσεις στους θαμώνες. Οι πιο παλιοί διηγήθηκαν στους μικρούς μαθητές ότι το έθιμο αυτό ήταν σημαντικό όσο και τα κάλαντα των Χριστουγέννων και απλά λησμονήθηκε στο πέρασμα των χρόνων. Τα κεράσματα  συνήθως περιλάμβαναν σύκα και πλάκες ζάχαρης.

Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης τραγουδώντας χαρούμενα και προκαλώντας τον θαυμασμό των περαστικών κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου τραγούδησαν στο παραδοσιακό καφενείο και καταχειροκροτήθηκαν.

Τους μικρούς μαθητές οργάνωσαν και συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Δέσποινα Αγγελάκη, Ιωάννα Χατζηγιάννη και Έλενα Μαντζιαφού.