- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η άλλη ρΟ.Τ.Α. για την φυλακισμένη καθαρίστρια του Βόλου

Η αστική δικαιοσύνη, αφού εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη, καταδίκασε μια γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένειά της σε 10 χρόνια φυλακή! Διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού, ενώ ήταν «απόφοιτη» της Ε΄ τάξης…για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία.

Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις  της ανάγκες.

Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή που της έχει επιβληθεί στις Φυλακές Θήβας.

Είναι οι ίδιοι θεσμοί, που ενώ τον φτωχό τον στέλνουν στην φυλακή ….. δεν έχουν βρει κανένα υπεύθυνο για τους 42 νεκρούς εν ώρα εργασίας στους Δήμους τα τελευταία χρόνια, παραγράφουν τα δεκάδες ξεχασμένα-αδήλωτα  εκατομμύρια του Κοντομηνά, βγάζουν λάδι άλλα!!!!!! πλαστά πτυχία, βγάζουν έξω τον Άκη των μιζών, δεν βρήκαν κανένα υπεύθυνο για τα δις του χρηματιστηρίου, στέλνουν για πάρτη οργίων στην ΜΥΚΟΝΟ τους καταχραστές των εκατοντάδων εκατομμυρίων του ΕΝΦΙΑ..

Είσαι φτωχός θα σαπίσεις στην φυλακή…είσαι πλούσιος και σε πιάσαμε;;;; συνέχισε την ζωή σου,  μας λέει ο καπιταλισμός κατάμουτρα και έχει γεμίσει την ζωή μας φυλακές πείνας, χρέους, πλειστηριασμών, φτώχειας . Συνέχισε να παράγεις και να σου κλέβω την εργατική σου δύναμη για να μπορούν οι πλούσιοι να καλοπερνάνε.

Να αποφυλακιστεί άμεσα η συνάδελφός μας γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Γιατί δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού. Όπου η αστική δικαιοσύνη έχει «ερμητικά κλειστά τα μάτια» μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν».