- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η έναρξη του 36ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, η έναρξη του 36ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών  Συλλόγων  του Νομού, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Παρά την περιορισμένη προσέλευση κοινού, η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Η βραδιά ξεκίνησε με τις ευχές του εκπροσώπου του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  και στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος χαιρετίζοντας τη διοργάνωση.

Χαιρετισμό απηύθυνε, στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος τονίζοντας πως για 36η χρονιά η Καρδίτσα βρίσκεται στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας είναι για άλλη μια φορά συνοδοιπόρος στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός.

Τις δικές του ευχές έδωσε και ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γιώργος Μπούκης επισημαίνοντας πως η μακρά πορεία του Φεστιβάλ αποδεικνύει την επιτυχία του.

Την έναρξη της διοργάνωσης κήρυξε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος κάνοντας λόγο για μια γιορτή της Τέχνης που αναβαθμίζει το πολιτιστικό γίγνεσθαι στο Νομό.

Επίσης, ο κ. Τσιάκος συνέστησε στον κόσμο ψυχραιμία αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Χρειάζεται να επιδείξουμε ψυχραιμία και να κρατήσουμε την κοινωνική ζωή του τόπου μας ζωντανή».

Ακολούθησε Μουσική παράσταση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών της Καρδίτσας και τίτλο «Βιώνοντας το αιώνιο ΑΛΛΟ».

Συμμετείχαν: Ναπολέων Μουλιάκος (μπουζούκι), Ευάγγελος Δημάκης (κιθάρα-τραγούδι), Ντίνος Οικονόμου (κιθάρα-τραγούδι), Γιώργος Πρασσάς (πιάνο), Κώστας Κουτσιαλής (ακορντεόν), Στέφανος Γατσαποστόλης (τραγούδι), Άρης Φαλιάγκας (τραγούδι), Ρίτσα Πέτσα (τραγούδι), Αναστασία Σπύρου (τραγούδι), Ειρήνη Γιαννούλα (τραγούδι).

Επιμέλεια: Κώστας Φέρρης, σκηνοθέτης-θεατρικός συγγραφέας-συνθέτης, Παύλος Κάβουρας, καθηγητής του Τμήματος  Μουσικών  Σπουδών του ΕΚΠΑ, Αντώνης Χαλκιάς, σκηνογράφος.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.