- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας τιμά τον Άγιο Αρτέμιο

Ο βίος του Αγίου και Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Αρτεμίου, συνδέεται άρρηκτα με τη θυσία κάθε αξιώματος και εξουσίας.

Αρνούμενος παραδειγματικά ο ίδιος να θυσιάσει ιδανικά, πίστη και αξίες, με αποτέλεσμα να καρατομηθεί, να βασανιστεί και να αποκεφαλιστεί, ανέδειξε περίτρανα την υπέρτατη θησεία που μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει, θυσιάζοντας  πρωτίστως τον εαυτό του για χάρη του συνόλου στα πρότυπα, στα λόγια και στις πράξεις που ο ίδιος ο Χριστός μας δίδαξε.

Ανέκαθεν το επάγγελμα του αστυνομικού εμπεριέχει τη θυσία, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι συνάδελφοί μας έπεσαν χύνοντας το αίμα τους, προσφέροντας στο βωμό του καθήκοντος αδιαμαρτύρητα την ιδία τους τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Μια αέναη θυσία, που εν καιρό ειρήνης, κανένα άλλο επάγγελμα δεν μπορεί να προσεγγίσει τους τραυματίες και τους θανόντες συναδέλφους μας, μια θυσία που συμβαδίζει με το επάγγελμά μας και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ένα επάγγελμα που η Ελληνική πολιτεία δυστυχώς δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό…

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, αποτελεί μια από τις πολλές ενώσεις της πατρίδας  μας που έχει ήρωες μέλη συναδέλφους, που δε δίστασαν ούτε μια στιγμή να διακινδυνεύσουν  τη σωματική τους ακεραιότητα για την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Μόνη ευχή μας, ο Κύριος με τις πρεσβείες του Αγίου μας να φροντίζει για τη γρήγορη αποκατάσταση και την επιστροφή τους στις οικογένειές τους και στις υπηρεσίες τους, καθιστώντας μας ικανούς να υπερασπιζόμαστε ανά πάσα στιγμή τη κοινωνία, τη Πατρίδα και τη Δημοκρατία μας!

Χρόνια πολλά σε όλους!