- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Ένωση Ιατρών για τις εφημερίες της Παιδιατρικής Κλινικής

Η σημερινή (Πέμπτη 25/10) «συμβολική  συγκέντρωση» στην είσοδο του νοσοκομείου  μας, της Ένωσης Ιατρών  με το Σύλλογο Εργαζομένων του ΓΝΚ, έχει σκοπό να αφυπνίσει και ενεργοποιήσει συνειδήσεις και υπευθύνους έγκαιρα, για το σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα μη εφημέρευσης 15 ημέρες το μήνα της Παιδιατρικής  Κλινικής. Μετά τα γνωστά και θλιβερά <γεγονότα> του Ιουνίου στην Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΚ η κατάσταση σ’ αυτή, μόνο αισιοδοξία δεν παρέχει για το παρόν και το μέλλον της περίθαλψης του παιδικού πληθυσμού του νομού μας. η <<άτακτη φυγή>> των δυο (2) επικουρικών ιατρών και της μόνιμης Επιμελήτριας Β, οδήγησαν την μοναδική πλέον Παιδίατρο Διευθύντρια με τους πέντε ειδικευόμενους, να διαχειριστεί την κρίση. Με φιλότιμες και υπεράνθρωπες διαθέσεις  προσπάθησαν να καλύψουν  το πρωινό ωράριο και λίγες ημέρες εφημερίας του μήνα, αφήνοντας όμως ακάλυπτες είκοσι (20) ημέρες. Δυστυχώς η ασθένεια των παιδιών ΔΕΝ γνωρίζει και δεν προτιμά τις ώρες και ημέρες που εφημερεύει η Παιδιατρικη κλινική του Γ.Ν.Κ. Η έλευση ενός Επικουρικού Παιδιάτρου μετρίασε το πρόβλημα στις 15 ημέρες εφημέρευσης, δεν το έλυσε όμως οριστικά. Παρά τις επανειλημμένες ενέργειες  της Διοίκησης, το μόνο  που κατάφερε  είναι η προκήρυξη δυο (2) μόνιμων Παιδιάτρων, οι οποίοι όμως, λόγω της γραφειοκρατικής διαδικασίας ενδέχεται να φθάσουμε μέχρι τις αρχές (?) του 2019. Μέχρι τότε, τι γίνεται? Οι προσπάθειές  της,  για άμεση μετακίνηση  Παιδιάτρων για κάλυψη των εφημεριών παρέμεινε στο κενό, προσκρούοντας στον τοίχο της άρνησης  της 5η ΥΠΕ.  Έτσι τα  παιδάκια του νομού μας, που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη, είναι αναγκασμένα να μετακινηθούν στις Παιδιατρικές κλινικές των όμορων νοσοκομείων, με τους πιθανούς κίνδυνους και κόστος (οικογενειακό, οικονομικό, κοινωνικό) που συνεπάγεται η μετακίνηση αυτή. Με δεδομένη την εποχιακή  αύξηση  της   παιδικής νοσηρότητας, κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου, προς κάθε κατεύθυνση Υπευθυνου πριν είναι αργά.

Απαιτουμε:                                                      

-Αμεση μετακίνηση για κάλυψη εφημεριών τουλάχιστον (2) δυο Παιδιάτρους  από την  5 ΥΠΕ.                

                                                    

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού και λοιπού προσωπικού μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης.

Καλουμε:                                                                                                                     -Το Διοικητη, το Δ.Σ του ΓΝΚ, και την Διοίκηση της 5ΗΣ ΥΠΕ να  ενεργήσουν ΑΜΕΣΑ για την επίλυση του προβλήματος, πριν βρεθούμε ενώπιον δυσάρεστων και επικίνδυνων καταστάσεων.             

-Τους βουλευτες του νομού, και ιδιαίτερα τους Κυβερνητικούς, να πράξουν τα οφειλόμενα  έναντι των αθώων  παιδικών  ψυχών.     

 -Καλούμε τους πολίτες του Νομού σε επαγρύπνηση και συμπαράσταση, στον αγώνα μας ενάντια στην εγκατάλειψη της Δημοσιας υγειας, καθώς και την ενεργοποίηση φορέων και συλλόγων γονέων για την επίλυση του προβλήματος.