- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων για τις εκλογές του Εμπορικού

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων» νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους συνάδελφους μικρούς έμπορους – αυτοαπασχολούμενουςπου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας στήριξαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 2017. Με βάση το αποτέλεσμα θεωρούμε ότι είμαστε οι κερδισμένοι αυτών των εκλογών, αφού σχεδόν τριπλασιάσαμε την εκλογική μας δύναμη.Εκλέγουμε 1 εκπρόσωπο στο Δ.Σ. (είχαμε 1) και 3 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία (είχαμε 2).

  2017 2014
  Δ.Σ. Ομοσπονδία Δ.Σ. Ομοσπονδία
Ψηφίσαντες 464 464 466 466
Άκυρα 18 13 18 15
Λευκά 3 1 2 2
«Αγωνιστική Συσπείρωση

Εμπόρων»

96 91 34 38
«Έμποροι Καρδίτσας» 347 359 412 411

Συγκριτικά με το 2014 τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Η δουλειά της παράταξης δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζουμε όπως και πριν να ερχόμαστε σε επαφή με κάθε συνάδελφο, κάθε μαγαζί. Βασική μας θέση είναι η στήριξη των επαγγελματιών – εμπόρων, ο αγώνας και η διεκδίκηση μαζί τους σε κατεύθυνση που θα δίνει απαντήσεις και λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δώσαμε και δίνουμε προτεραιότητα σε ένα τέτοιο αγώνα, μια τέτοια προσπάθεια δίχως να σκεφτούμε το οποιοδήποτε κόστος και σε καμία περίπτωση δεν μπήκαμε ποτέ σε πρακτικές διεκδίκησης καρέκλας.

Από την επαφή μας με τους συναδέλφους, ψηφοφόρους μας και μη, προκύπτει η ανάγκη μιας Διοίκησης μαχητικής, αγωνιστικής στο πλευρό κάθε μικρού έμπορα, που μοχθεί καθημερινά να κρατήσει το μαγαζί του ανοιχτό. Στα μάτια των συναδέλφων υπάρχει μια απαξίωση για τον Εμπορικό Σύλλογο και αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι οι πλειοψηφίες της Διοίκησης εδώ και πολλά χρόνια έχουν ρόλο διεκπεραιωτικό και μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της Καρδίτσας.

Το κλίμα της απαξίωσης και της ψηφοθηρίας αναδείχθηκε για άλλη μια φορά στις τελευταίες εκλογές αρχής γενομένης από το ψηφοδέλτιο των «Εμπόρων Καρδίτσας», στο οποίο 20 συνάδελφοι διεκδίκησαν θέση για την Ομοσπονδία και μόνο 10 για τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας. Δικαιολόγησαν αυτή τη δυσαναλογία στη βάση ότι έτσι θα έχουν λιγότερες υποχρεώσεις.

Απαράδεκτη είναι και η κατάσταση με το μητρώο του Συλλόγου, το οποίο αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από συνταξιούχους και συνάδελφους που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους. Αρκετοί ήταν οι συνταξιούχοι που κλήθηκαν και ψήφησαν σ’ αυτές τις εκλογές και πραγματικά αναρωτιόμαστε ποια κοινά προβλήματα τους συνδέουν με τους ενεργούς επαγγελματίες. Έχει διάθεση η νέα Διοίκηση να ξεκαθαρίσει το μητρώο ή θα βολευτεί ξανά στην ίδια κατάσταση με τη λογική πως «έτσι ήταν πάντα»!!!

Επίσης,κατανοούμε ως ένα βαθμό τη διεύρυνση των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας (με κατεύθυνση των παραπάνω οργάνων – ΕΣΕΕ) με άλλους επαγγελματίες συναφών κλάδων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε με ποιο σκεπτικό έχουν εγγράψει και έχει ψηφίσει Οδοντίατρος στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας.

Αποκορύφωμα της ψηφοθηρίας τους ήταν η πίεση που ασκούσαν σε κάθε συνάδελφο τόσο πριν ακόμα μπει στο ασανσέρ όσο και μπαίνοντας στην αίθουσα των εκλογών, φέρνοντας ακόμα και τους γονείς τους στο χώρο που διεξάγονταν οι εκλογές, να συνδράμουν στην εκλογή τους. Πραγματικά αναρωτηθήκαμε ποιο «υψηλό ιδανικό» υπηρετούσαν και τους ωθούσε σ’ αυτή την πρακτική, η οποία υποβαθμίζει κάθε δημοκρατική διαδικασία αλλά και προσωπικά κάθε ψηφοφόρο.

Και η απαξίωση συνεχίζεται αφού παρά την ψηφοθηρική στάση αυτών των συναδέλφων και αφού τελικά κατάφεραν να είναι στην κορυφή της σταυροδοσίας με κάθε τρόπο, σήμερα δεν αποδέχονται να ηγηθούν του Εμπορικού Συλλόγου. Γιατί άραγε;

Οι εκλογές αυτές, μετά από όλα αυτά που συνέβησαν, είναι μια καλή ευκαιρία για όλο τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας να βγάλει τα συμπεράσματά του και να γυρίσει την πλάτη στις ηγεσίες που τόσα χρόνια με τη στάση τους και την αδιαφορία τους έχουν συμβάλλει σ’ αυτή την κατάσταση.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων», με τη μεγαλύτερη δύναμη που οι συνάδελφοι μας έδωσαν, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με όλους τους αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι:

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, με τη νεολαίακαι τις γυναίκες για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, με βάση τις δυνατότητες του σημερινού παραγόμενου κοινωνικού πλούτου.

Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε – διεκδικούμε:

 

 

 

Οι υποψήφιοι με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων»:

Γιαννακόπουλος Χρήστος

Καραμαγκιόλας Δημήτρης

Κουλούρης Σοφία

Πατσιούρας Θωμάς

Σδόγγος Βάιος

Τσαρούχας Δημήτρης