- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων καταγγέλει

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων (Α.Σ.Ε.) δημιουργήθηκε από επαγγελματίες της Καρδίτσας με κύριους στόχους να διεκδικεί την επίλυση των προβλημάτων των μικρομεσαίων εμπόρων, να αγωνίζεται για τη βελτίωση της θέσης τους και να στέκεται αγωνιστικά στο πλευρό κάθε συνάδελφου που αγωνιά αν θα μπορέσει να κρατήσει το μαγαζί του ανοιχτό. Από την αρχή της δημιουργίας της παράταξης καλέσαμε τους εμπόρους σε ξεσηκωμό, σε αντίδραση, σε ανατροπή της πολιτικής που μας εξαφανίζει. Καλέσαμε σε συσπείρωση και συμπόρευση τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους της Καρδίτσας με τους οποίους έχουμε κοινά προβλήματα και κοινές διεκδικήσεις.

Σήμερα λοιπόν, που η Κυβέρνηση φέρνει μια σειρά μέτρων ενάντια τόσο στους αυτοαπασχολούμενους όσο και στις λαϊκές οικογένειες, όπως με το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και με το οποίο γενικεύονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακόμα και για χρέη 500€ προς το δημόσιο (ΔΟΥ, ΟΑΕΕ κλπ), θεωρήσαμε αυτονόητο να καλέσουμε τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου να πάρει αγωνιστική απόφαση προστασίας από κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας.

Έτσι ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κορκώτσιο να καλέσει τα μέλη του ΔΣ σε έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη 20 Φλεβάρη με θέμα τη συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση της Τετάρτης 21ης Φλεβάρη, ενάντια στους πλειστηριασμούς, που είχε προγραμματιστεί και από άλλους φορείς του νομού. Ο Πρόεδρος αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν προλαβαίνει να τους ειδοποιήσει, παρότι του το ζητήσαμε στις 10πμ.   Με  έκπληξη διαπιστώσαμε όμως ότι την ίδια μέρα, ύστερα από επιλεκτική ειδοποίηση, 4 από τα 7 μέλη του Δ.Σ. είχαν μαζευτεί στις 7:10μμ στα γραφεία του Συλλόγου για να συζητήσουν για τον προγραμματισμένο χορό. Για την συνεδρίαση αυτή, προφανώς εσκεμμένα, δεν είχε ενημερωθεί ο εκπρόσωπος της Α.Σ.Ε.

Όταν ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης και αφού τους βρήκε μαζεμένους κατήγγειλε τη μη ειδοποίησή του και απαίτησε την άμεση δράση του Συλλόγου με αφορμή την κινητοποίηση της Τετάρτης δίνοντάς τους μάλιστα και κείμενο με τα παρακάτω αιτήματα:

  … με έκπληξη ακούσαμε τοποθετήσεις όπως:

Καλούμε λοιπόν την πλειοψηφία της Διοίκησης να απαντήσει στους εμπόρους της Καρδίτσας με ποια από τα παραπάνω αιτήματα διαφωνούν. Είναι υπέρ των κατασχέσεων, υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, υπέρ της μείωσης των συντάξεων ή μήπως κατά του αφορολόγητου;

Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου θα δώσει αμέριστη στήριξη στη λαίλαπα μέτρων με τη βαριά φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τη συνεχή περικοπή παροχών, δικαιωμάτων, συντάξεων κλπ. χωρίς να πάρει καμία αγωνιστική πρωτοβουλία.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων θα δώσει όλες της τις δυνάμεις στο μέτωπο της αντίστασης με την κυβερνητική πολιτική που στόχο έχει τον αφανισμό των μικρομεσαίων εμπόρων.