- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων στηρίζει τους αγρότες

Χαιρετίζουμε τους μικρομεσαίους αγρότες, που παλεύουν για την επιβίωσή τους και δηλώνουμε απερίφραστα πως συμπαρατασσόμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.

Απέναντι στα δικαιώματα των αγροτών βρίσκεται η ίδια πολιτική που πλήττει και τα δικά μας δικαιώματα. Χρόνια τώρα οι διάφορες κυβερνήσεις, που εναλλάσσονται κάτω από τις επιταγές της ΕΕ, στηρίζουν και εφαρμόζουν στο σύνολο την αντιλαϊκή πολιτική ενάντια σε αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, επαγγελματίες, εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους αγρότες, στο σύνολο του λαού.

Αυτοί που κάνουν πως δεν γνωρίζουν για τις «ανοιχτές τιμές» στο βαμβάκι είναι οι ίδιοι που κάνουν πως δεν ξέρουν ότι με φορολογία στο 29% + 29% + 27%  είναι αδύνατο να επιβιώσει μικρομεσαία επιχείρηση.

Είναι αυτοί που αυξήσανε τα όρια ηλικίας στις συντάξεις στα 67 χρόνια αδιαφορώντας για το γεγονός ότι είναι αδύνατο σε τέτοια ηλικία να δουλεύει οποιοσδήποτε σε χωράφι, οικοδομή, μαγαζί.

Είναι αυτοί που χρόνια τώρα απαξιώνουν τους τομείς Υγείας και Παιδείας με κλείσιμο και συγχωνεύσεις κλινικών, σχολείων και οδηγούν αυτούς τους τομείς στην ιδιωτικοποίηση, με αποτέλεσμα να βάζουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Είναι αυτοί που, αφού με τα δικά μας χρήματα στήριξαν τις τράπεζες, έρχονται τώρα και προωθούν τις κατασχέσεις των σπιτιών, των μαγαζιών, των χωραφιών, των συντάξεών μας.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική και τους εκφραστές της ένα δρόμο έχουμε, το δρόμο του αγώνα. Αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, εργάτες, μικρομεσαίοι αγρότες, συνταξιούχοι, γυναίκες και νεολαία ενώνουμε τις δυνάμεις και τη φωνή μας παλεύοντας για τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

Καλούμε όλους τους συναδέρφους της πόλης μας, να βρεθούν στο πλευρό των συμμάχων μας μικρομεσαίων αγροτών συσπειρωμένοι στον Εμπορικό Σύλλογο και με τη φυσική τους παρουσία στο μπλόκο.