- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας για τις προεκλογικές εξαγγελίες Τσίπρα

Οι προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού την Τρίτη 7/5 αποτελούν πρόκληση για τον κόσμο των εργαζομένων με καθηλωμένους μισθούς, τους ανέργους, τους φτωχούς και νέους/ες της χώρας. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, από τα 15 δισ. που έχουν «μπει στην άκρη» μέχρι τώρα ως αποθεματικό και έχουν βγει από τη λεηλασία των λαϊκών στρωμάτων στα μνημονιακά χρόνια, τα μέτρα αφορούν ένα ελάχιστο μέρος τους, της τάξης του 1,5 δισ. ή 10% (1,1 δισ. για μέτρα στο 2019 και μόνο ένα μικρό κλάσμα από τα 1,3 δισ. για μέτρα στο 2020), καθώς η πλειοψηφία αυτών είναι παροχές προς το κεφάλαιο. Ακόμα κι αυτά τα ελάχιστα μέτρα είναι αποτέλεσμα της λαϊκής κατακραυγής και των αγώνων εργαζομένων και συνταξιούχων και βέβαια προσπαθούν να ακυρώσουν τις διεκδικήσεις τους Για παράδειγμα  η ελάχιστη παροχή των 400-500 ευρώ τον χρόνο ως “13η σύνταξη”, (αναπόφευκτη άλλωστε καθώς ανάμεσα στα άλλα υπήρχαν και δεκάδες δικαστικές αποφάσεις) έχει σαν στόχο να ακυρώσει οριστικά την διεκδίκηση για πλήρη ανάκτηση της 13ης-14ης σύνταξης και μισθών εξολοκλήρου και για όλους και να σταθεροποιήσει την κατάργηση των δώρων, ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στους εργαζόμενους .

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν σήμερα ότι σε κάθε περίπτωση θα τηρήσουν απόλυτα όλες τις δεσμεύσεις της Μνημονιακής Εποπτείας και της εξυπηρέτησης του χρέους ως το διηνεκές απέναντι στα αφεντικά τους στην ΕΕ.

Σαφώς επίσης δηλώθηκε ότι τα «μέτρα ανακούφισης» που ανακοινώθηκαν για το 2019 δεν είναι πρόσθετα, αλλά αντικαθιστούν το «κοινωνικό μέρισμα» που ως τώρα δινόταν με την ίδια λογική στο τέλος της χρονιάς.

Τα μνημόνια τσάκισαν το εργατικό μεροκάματο και οι επιχειρήσεις ανέβασαν τα κέρδη τους. Τσίπρας και Μητσοτάκης συναγωνίζονται για το ποιος είναι πιο αξιόπιστος στο να μπορέσει να μειώσει ακόμα περισσότερο το κόστος για τις επιχειρήσεις προσφέροντας φοροαπαλλαγές για τα κέρδη και τα μερίσματα και οι δύο μαζί έχουν το θράσος να μας λένε ότι αυτή η πολιτική είναι “φιλολαϊκή”. Αυτή είναι η “μεταμνημονιακή ανάπτυξη” Τσίπρα και Μητσοτάκη που μας υπόσχονται και απέναντι σ’ αυτή έχουμε τις δικές μας απαντήσεις.

Παλεύουμε ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την δεξιά αντιπολίτευση και όλο το αστικό πολιτικό σύστημα που στηρίζει και εφαρμόζει τα ευρωμνημόνια και στους αγώνες και στις εκλογές

Αγώνας για προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις και σταθερή δουλειά κόντρα στην εργασιακή “ευελιξία” και επισφάλεια. Ούτε ένα ευρώ για το χρέος. Όχι στα ματωμένα πλεονάσματα που βασίζονται στην μόνιμη λιτότητα και την υπερφορολόγηση του λαού.  Κοινωνικές δαπάνες για τις ανάγκες μας για δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους, για αυξήσεις στις συντάξεις, για τη χρηματοδότηση των δημοτικών υπηρεσιών. Ρήξη με την ΕΕ και τους “θεσμούς” της που αναπαράγουν και διευρύνουν τις ανισότητες ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, ανάμεσα στο κεφάλαιο και στους εργάτες. Ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, σε όλες τις κάλπες του Μάη, που στηρίζει αυτούς τους αγώνες και παλεύει για να περάσει ο πλούτος στον έλεγχο αυτών που τον παράγουν.