- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Α.Κ.Α.Κ. & ο ΑΣΚ Ολυμπιακός στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης

4 αθλητες/ αθλητριες του τμηματος τεχνικής κολύμβησης της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) και του ΑΣΚ Ολυμπιακός θα εκπροσωπήσουν την πόλη μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης που θα διεξαχθεί στη Χίο από τις 11 ως τις 14 Ιουλίου.

Οι αθλητές -τριες που θα λάβουν μέρος, είναι:

Πρόκειται για ένα σχετικά άγνωστο στην Ελλάδα αλλά εντυπωσιακό άθλημα κολύμβησης με το οποίο ασχολούνται όλο και περισσότεροι αθλητές από ομάδες σε όλη την χώρα και σημειώνουν διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Στην τεχνική κολύμβηση χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός (μάσκα, αναπνευστήρας και διπλά πέδιλα ή μονοπέδιλο) προκειμένου οι αθλητές να επιτύχουν μεγαλύτερες ταχύτητες και είναι ένα πιο επίπονο άθλημα από την κλασσική κολύμβηση με μεγαλύτερη ένταση προπόνησης.

Η Α.Κ.Α.Κ & ο ΑΣΚ Ολυμπιακός πρωτοπόροι και στο χώρο αυτό, εισαγάγουν τους νεαρούς αθλητές στο απαιτητικό αυτό άθλημα του υγρού στίβου με υπεύθυνες προπονήτριες του τμήματος τις κ. Νατάσα Θώδη και Ευγενία Δρόσου. Ειδικά φέτος συμμετείχαν πάνω από 12 αθλητές μας σε ημερίδες ορίων, στους Χειμερινούς αγώνες Κατηγοριών Τεχνικής Κολύμβησης και στο 1ο Διεθνές Κύπελλο Τεχνικής Κολύμβησης σημειώνοντας πολύ καλές επιδόσεις που μας κάνουν περήφανους και μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον του αθλήματος στην πόλη μας.

Ευχόμαστε στους αθλητές και τις αθλήτριές μας καλή επιτυχία.