- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η ΕΚΜΕ στη μνήμη του Αντώνη Γκόλλα

Η εκδημία του Αντώνη Γκόλλα συγκλόνισε όλο τον κόσμο της Εκπαίδευσης. Επί σειρά ετών προσέφερε υποδειγματικά και άοκνα τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην εκπαιδευτική κοινότητα, ασκώντας ευσυνειδήτως τα καθήκοντά του τόσο ως μάχιμος εκπαιδευτικός όσο και ως Διευθυντής του Γυμνασίου Λ.Τ. Μητρόπολης.

Καταρτισμένος εκπαιδευτικός , βαθύνους, άξιος θεράπων της επιστήμης του, υπήρξε ένα εξέχων μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ο Αντώνης συγκέντρωνε στο πρόσωπό του σπάνιες σήμερα αρετές. Το ήθος, η φυσική ευγένεια, η απέραντη ανθρωπιά και η εντιμότητά του συνυπήρξαν αναδεικνύοντας μια συγκροτημένη προσωπικότητα που διαμορφώθηκε και στηρίχθηκε πάνω σε αρχές και αξίες, σε ιδανικά και πεποιθήσεις που ποτέ δεν τέθηκαν σε διαπραγμάτευση.

Αυτή η συγκροτημένη του ικανότητα τον συνόδευσε και τον ανέδειξε στην εκπαιδευτική του σταδιοδρομία, εξασφαλίζοντάς του την καθολική αναγνώριση και εκτίμηση.

Για τον Αντώνη το εκπαιδευτικό λειτούργημα απετέλεσε υπέρτατο χρέος και καθήκον.

Αυτόν το χαρακτήρα, αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο, αυτόν το γνήσιο ανιδιοτελή χαρακτήρα αγάπησαν και τίμησαν οι μαθητές και οι συνάδελφοί του κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής του σταδιοδρομίας.

Σημαντικοί άνθρωποι, και σε αυτούς ανήκει ο Αντώνης Γκόλλας, είναι εκείνοι που μέσα από το παράδειγμα και την προσφορά τους αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια στις ψυχές και στις σκέψεις εκείνων που είχαν την τύχη να τους γνωρίσουν.

Ο Αντώνης Γκόλλας θα είναι πάντα ζωντανός στις μνήμες όλων μας, γιατί δε γίνεται να λησμονηθεί.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και είθε ο Θεός να  αναπαύσει την ψυχή του « εν σκηναις δικαίων »

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

 

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γ. Γραμματέας

 

Καραγιάννης Γιώργος                                          Παπαστάθης Χρήστος