- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η ΕΟΑΣΚ για τις ζημιές σε καλλιέργειες

Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τη χαλαζόπτωση και τις καταιγίδες, που έπληξαν περιοχές του Νομού Καρδίτσας σε χωριά των Δήμων Σοφάδων, Καρδίτσας και Λ. Πλαστήρα.

Η ζημιά σε πλήθος περιπτώσεων είναι ολοσχερής και οι οικονομικές συνέπειες είναι ανυπολόγιστες, δίνοντας συντριπτικό πλήγμα στο εισόδημα των αγροτών της περιοχής.

Για μια ακόμη φορά και με αφορμή αυτό το γεγονός, αναδείχνεται η αναγκαιότητα του αιτήματός μας για αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% το κεφάλαιο και την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Με πρόσληψη του απαραίτητου εργατικού δυναμικού ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του σε όλη την χώρα.

Άμεσα ζητάμε:

– Να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών ώστε να δοθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς στο 100% της ζημιάς.

– Να αναπληρωθεί άμεσα το χαμένο εισόδημα των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων, με έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Καλούμε τους παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημιές, συσπειρωμένοι στην ΕΟΑΣΚ και τους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής τους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.