- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Τιμόθεος το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

eorti-2

Στην ομιλία του ανέφερε: «Γιορτάζουμε χθες και σήμερα την έναρξη της σωτηρίας μας. Ο άσαρκος Λόγος του Θεού, το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο Κύριος Ιησούς Χριστός, γεννάται από την παρθένο Μαρία. Έγινε τέλειος άνθρωπος για να σώσει τον άνθρωπο, για να τον θεώσει. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι πράγματι ένα μυστήριο. Παράλληλα, με την παλιγγενεσία της σωτηρίας του ανθρώπου, γιορτάζουμε και την παλιγγενεσία της ελευθερίας μας από τον Τούρκο δυνάστη. Θα πρέπει γι’ αυτό αδελφοί μου να ευχαριστούμε το Θεό, ο οποίος μας χάρισε την σωτηρία μας, μας χάρισε την ελευθερία μας και να είμαστε προσεκτικοί στη ζωή μας. Με ταπείνωση, με ευπρέπεια και αξιοπρέπεια στη ζωή μας να μπορούμε να τη διαχειριστούμε και να σηκώσουμε το κεφάλι μας, να απομακρυνθούμε από κάθε πνευματική, ηθική και κατά συνέπεια οικονομική κρίση και να προσπαθήσουμε να διαβιώσουμε ξανά στην πατρίδα μας ελεύθεροι από την υποδούλωση από μέσα σύγχρονα, όπως οι οικονομικές επιβουλές και οι οικονομικές επιτηρήσεις».

Προ του Δι’ ευχών ευχήθηκε στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες. Παράλληλα, και στον εορτάζοντα Πρωτοπρεσβύτερο π. Ευάγγελο Κάμπα, προιστάμενο του ως άνω Ιερού Ναού.

Ακολούθως, μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, όπου προέστη της επισήμου Δοξολογίας και της Επιμνημοσύνου Δεήσεως επί της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, παρουσία του κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και των τοπικών μας αρχών, πολιτικών και στρατιωτικών.

Έπειτα, παρακολούθησε την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της πόλεώς μας.