- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Επιτροπή Ειρήνης για την κατάθεση στη Βουλή της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας καταγγέλλει τη κυβέρνηση της ΝΔ, που προκλητικά, σαν τον κλέφτη, παραμονές Χριστουγέννων έφερε στη Βουλή την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αλλά την ίδια στιγμή και σε στόχο, σε μαγνήτη επιθέσεων, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στο στρωμένο δρόμο που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της β’ φάσης του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ τον Οκτώβρη του 2019, αλλά και με τη στήριξη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που “πίνουν νερό” στο όνομα των Ευρωατλαντικών σχεδιασμών, με την επικίνδυνη αυτή Συμφωνία:

Αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων να καλλιεργήσουν τον επικίνδυνο εφησυχασμό, να παρουσιάσουν ως παράγοντες δήθεν ασφάλειας και σταθερότητας τις πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική περίοδο όπου:

Είναι, επίσης, προκλητικό, επικίνδυνο και το λιγότερο άστοχο, το επιχείρημα και για τα δήθεν οικονομικά οφέλη από τη συγκεκριμένη Συμφωνία, όταν η ίδια η συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κάνει λόγο για οικονομική ζημία από τη Συμφωνία.

 

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ κι από κοντά η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα πιάσουν το λαϊκό κίνημα στον ύπνο! Οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, η νεολαία, ο λαός συνολικά θα τους χαλάσουμε τα σχέδια!

 

Εντείνουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα και την πάλη μας!

Όλοι στο δρόμο απαιτώντας: