- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου στο Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου

Με σύνθημα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» η Υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε τις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας από τις 18 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Στο Νομό Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 7 Σεπτεμβρίου στο Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου. Η ώρα έναρξης δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Οι 270 συνολικά εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, χορού και εικαστικών που διοργανώθηκαν με τη συνεργασία 11 πολιτιστικών φορέων, θα φιλοξενηθούν σε 122 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, σε 43 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Στον θεσμό Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός συμμετέχουν οι εξής πολιτιστικοί οργανισμοί:

Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, MOMus, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Λύκειο Ελληνίδων, Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πολιτιστικός Οργανισμός ΝΕΟΝ.

Οι Διευθύνσεις Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, Αρχαιολογικών Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και οι συνεργαζόμενες Εφορείες Αρχαιοτήτων συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση του φετινού προγράμματος, ξεπερνώντας τις χρονικές δυσκολίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες καθώς το πρόγραμμα διαμορφώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.