- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Ιερά μας Μητρόπολη υποδέχθηκε τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά

  Κλήρος και λαός με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο υποδέχθηκαν τεμάχιο ιερού λειψάνου του εν αγίοις πατρός ημών Λουκά του ιατρού, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, το οποίο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018.

  Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην κεντρική είσοδο του προαυλίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

  Μετά την απόθεση του ιερού Λειψάνου τελέσθηκε Δέηση υπέρ υγιείας τόσο των μετεχόντων στην υποδοχή, όσο και των οικείων και συγγενών τους.

  Στη σύντομη ομιλία του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο για την ανταπόκρισή του στο αίτημα να βρεθεί ο Άγιος στην Ιερά μας Μητρόπολη και να παραμείνει έως και την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου προς αγιασμό των πιστών.

  Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος παρουσίασε τον βίο του Αγίου Λουκά του ιατρού. Τόνισε δε ότι η αρετή που κοσμούσε τον Άγιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ήταν η αρετή της αγάπης.