- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Καρδίτσα έχει ανάγκη από πρόσωπα που αγωνίζονται για τον τόπο μας – Του Δομήνικου Βερίλλη

Συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα αυτών των εθνικών εκλογών καθώς με τον Αλέξη Τσίπρα όλοι οι πολίτες έχουν μια ασφαλή προοπτική προόδου.

Έτσι, μέσα σε αυτή τη συγκυρία, καλούνται οι πολίτες του νομού Καρδίτσας, να στηρίξουν μια προοδευτική κυβέρνηση και να δώσουμε όλοι μαζί τον μεγάλο αγώνα στις κρίσιμες εθνικές εκλογές για τη νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης. Τον αγώνα που θα κρίνει το μέλλον της χώρας μας.

Παράλληλα όμως πιστεύω ότι στη νέα τετραετία πρέπει να γίνουν συστηματικές προσπάθειες και αγώνες για συνέχισηκαι διεκδίκηση νέων μεγάλων έργων και παρεμβάσεων στην Καρδίτσα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξή της.

Ο ρόλος, δε, των βουλευτών που εκλέγοντα σε αυτές τις εκλογές θα είναι μεγάλος γιατί στις βουλευτικές εκλογές δεν εκλέγονται απλά εκπρόσωποι κομμάτων αλλά είναι συγχρόνως και εκπρόσωποι του τόπου τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η Καρδίτσα έχει ανάγκη από βουλευτές που αγωνίζονται και για τον τόπο μας και είναικαλό κανένας να μην θυμάται την Καρδίτσα μόνον προεκλογικά. Γιατί τα μεγάλα και μικρά έργα και δράσεις κρίνουν το μέλλον της.

Γνωρίζω βέβαια πόσο δύσκολος είναι ο αγώνας για διεκδικήσεις και πόσο εύκολο και ευχάριστο είναι να περνάς τον καιρό σου, απλά, με την παρουσία σε κοινωνικές εκδηλώσεις και πολιτικές συζητήσεις. Υπάρχει ένας πραγματικός «πόλεμος» διεκδικήσεωναπό όλες τις περιοχές της χώρας, που μερικές φορές ορισμένοι εδώ είτε αδυνατούν είτε δεν θέλουν νασυμμετάσχουν.Κυρίως γνωρίζω πολύ καλά, πόσο ενημερωμένα και απαιτητικά είναι τα πολιτικά πρόσωπα στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σε αυτήν την δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά κατάσταση της χώρας, που η Καρδίτσα υποβαθμίστηκε κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αδρανεί και να αδιαφορεί.

Για τους λόγους αυτούς  θα ήθελα σήμερα, δύο μέρες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές,κλείνοντας την προεκλογική περίοδο,να επαναλάβω όσα ανέφερα ξεκινώντας:

Είναιμεγάλη η τιμή και η χαρά, που μου δίνεται η δυνατότητα μέσα από αυτή τη μεγάλη, συλλογική προσπάθεια να αγωνιστώ για τη ΔΙΚΑΙΑΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στη χώρα μας. Παράλληλα μου δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσω τον αγώνα για την πρόοδο και την ανάπτυξη του νομού μας και κυρίως για τα Μεγάλα Έργα που έχει ανάγκη η Καρδίτσα και τα οποία θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας εδώ στον τόπο μας. Μερικά από τα έργα που αναφέρομαι είναι:

– Η ολοκλήρωση του Ε65, μέχρι τη Λαμία και την Εγνατία οδό

-Η αναβάθμιση του Σιδηροδρομικού Δικτύου και η επέκτασή του μέχρι την Κοζάνη και τα βόρεια σύνορα (για την επίτευξη των οποίων ίδρυσα το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου).

– Ο συνεχής δε αγώνας για την καλή λειτουργία και ενδεχόμενη ίδρυση νέων Σχολών και Στρατιωτικών μονάδων(όπως έγινε με την επιτυχή προσπάθειά μου παλαιότερα για την ίδρυση του στρατοπέδου στο Ρούσο και την απόδοση το 2009 του στρατοπέδου Λουμάκη  στο Δήμο Καρδίτσας).

– Τα μεγάλα αρδευτικά έργα και οι ταμιευτήρες νερού που έχει ανάγκη ο κάμπος, όπως είναι το Φράγμα και ο Ταμιευτήρας Μουζακίου καθώς και την βελτίωση όλων των υποδομών στην πόλη και το νομό Καρδίτσας.

– Η κατασκευή των κτιρίων των Φοιτητικών Εστιών, των Γενικών Αρχείων του Κράτους και της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, έργα τα οποία διεκδικήθηκαν την περίοδο 2007-2010 και εντάχθηκαν στο ΠΔΕ.

– Η ολοκλήρωση του Διοικητηρίου και του Κλειστού Γυμναστηρίου, ένα έργο το οποίο ήταν να γίνει στη Λάρισα. Το πήραμε και το ξεκινήσαμε στο Δήμο Καρδίτσας, το 2010, με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.

– Οι καλές οδικές συνδέσεις με Ευρυτανία και τη σύνδεση λίμνης Πλαστήρα με Καρπενήσι, Αγρίνιο και Άρτα που θα βοηθήσουν με τα υπόλοιπα να γίνει η Καρδίτσα Κέντρο μεταφορών και συγκοινωνιών.

– Τα έργα Πολιτισμού και Ιστορίας, όπως είναι το μνημείο για το Ύψωμα 731, το Μουσείο για τους αγώνες των Καρδιτσιωτών στη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας και τη διάσωση του ναού του Απόλλωνα στη Μητρόπολη – Μοσχάτο και του Θολωτού Τάφου Γεωργικού –Ξυνονερίου.

Είναι λοιπόν η ώρα να αγωνισθούμε όλοι μαζί για τα ουσιαστικά ζητήματα της χώρας και του νομού μας, με πρόγραμμα και συλλογική προσπάθεια.

Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Τώρα αποφασίζουμε για το μέλλον της Καρδίτσας.

 

Του υποψήφιου βουλευτή Καρδίτσας Δομήνικου Βερίλλη