- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά

Τα σχολεία ανοίγουν ακόμη μια χρονιά   με την «αναπλήρωση» και  την εργασιακή ομηρία να μονιμοποιούνται. Για τα περίπου 25.000 κενά οι συνάδελφοι αναπληρωτές ταξίδεψαν σε κάθε άκρη της Ελλάδας για ένα μεροκάματο που είναι ό,τι έμεινε από εισιτήρια ή RB&B.

Η χρονιά δεν ξεκινά, δυστυχώς, με τα σχολεία πλήρως στελεχωμένα παρά τις ανακοινώσεις της Διοίκησης, την κυβερνητική προπαγάνδα και τη σιωπή του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Γιατί να φωνάξουν άλλωστε οι εκάστοτε παρακοιμώμενοι των κυβερνητικών διαχειριστών;

Για την Καρδίτσα, παραμένουν ακόμα κενά κι ελλείψεις στις ειδικότητες Θεατρικής Αγωγής, Μουσικής, Εικαστικών, Γερμανικών και στην  Ειδική Αγωγή. Επισφαλής η κατάσταση στην Προσχολική Αγωγή και οριακό το δυναμικό στους ΠΕ 70.

Άκρως ανησυχητικό, οι ενστάσεις που πέφτουν βροχή παρά το ό,τι την πλειοψηφία στο ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας τη «διαθέτει» το ΔΣ του Συλλόγου μας, αφού δυο αιρετοί κι ένας ορισμένος αποτελούν μέλη του.  Θα περίμενε κανείς όλα να δουλεύουν ρολόι και να μην περιμένουμε, ενώ έχει αρχίσει η σχολική χρονιά, μετακινήσεις, αλλαγές προγραμμάτων κι αναστάτωση με το «καλημέρα».

Στο ΠΥΣΠΕ όμως φαίνεται πως βασιλεύει το δίκαιο του ισχυρότερου, η εξυπηρέτηση του ημετέρου και οι αλά καρτ  προτεραιότητες που βαφτίζονται ανάγκες της υπηρεσίας. ‘Έτσι δεν δίνονται όλα τα κενά ειδικοτήτων, σχολεία ευνοούνται στις τοποθετήσεις, συνάδελφοι γίνονται λάστιχο μετακινούμενοι από σχολείο σε σχολείο κι αγνοούνται οι αποφάσεις του κλάδου για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων (ειδικά των αναπληρωτών). Κάποιοι υπεράριθμοι ξεχνιούνται!!!, σε κάποιες ειδικότητες δημιουργούνται ομάδες που αλλάζουν όμως στις κατανομές άλλων ειδικοτήτων, κάποιοι επιμένουν εμμονικά (πέρα από κάθε λογική) πρώτα να γίνονται οι τοποθετήσεις αναπληρωτών και μετά οι αποσπάσεις των μονίμων εντός ΠΥΣΠΕ, οι παράλληλες, παρά την απόφαση του Συλλόγου και του κλάδου, όχι μόνο μοιράζονται, αλλά λέγεται πως δίνονται και με παρεμβάσεις τρίτων και φυσικά, οι ενστάσεις καλά κρατούν.

Θα θέλαμε απαντήσεις από το ΠΥΣΠΕ  για όλα τα παραπάνω και κυρίως  από τους αιρετούς και το μέλος του ΔΣ για να καταλάβουμε, κι εμείς κι εσείς, την «όμορφη» κατάσταση που δημιουργείται!

Αυτά τα ολίγα και καλή μας σχολική χρονιά!

Υ.Γ. … κι ακόμα δεν είδαμε  τίποτε από  το επιτελικό κράτος…