- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών για το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία

Εν μέσω πανδημίας, με τα σχολεία κλειστά, με τις απαγορεύσεις/περιορισμούς κυκλοφορίας και την αναστολή πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων σε πλήρη ισχύ, με τους εκπαιδευτικούς να αδυνατούν να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, η κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Παιδείας έδωσαν, την Τετάρτη 22 Απριλίου, στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία με πρόθεση να το ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργείου το πολυνομοσχέδιο, μεταξύ άλλων,  περιλαμβάνει:

 

 

 

 

Είναι ενδεικτικό των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης ότι «καίγεται» να θεσμοθετήσει την αξιολόγηση και την Τράπεζα Θεμάτων μέσα σε συνθήκες πανδημίας, ενώ αδιαφορεί και συγκαλύπτει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας, τα μορφωτικά ελλείμματα που συσσωρεύονται και τις ανισότητες που οξύνονται από την αδυναμία μεγάλου μέρους των μαθητών να αποκτήσουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν ακολουθεί αυτή την απαράδεκτη τακτική απλώς και μόνο διότι διακατέχεται από ιδεολογικές εμμονές. Αξιοποιούν κυνικά τις σημερινές συνθήκες για να υλοποιήσουν σαν κοινοί απατεώνες τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια. Τα μέτρα που επιχειρούν να περάσουν έχουν σαφές κοινωνικό πρόσημο: ευνοούν τα ανώτερα ταξικά στρώματα, τους σχολάρχες, τα φροντιστήρια και την παραπαιδεία.

Δε θα το επιτρέψουμε!

Οι σχεδιασμοί και η τακτική της κυβέρνησης πρέπει να καταδικαστούν απ’ όλη την κοινωνία. Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται ούτε να αιφνιδιαστεί ούτε να φιμωθεί.

Να δώσουμε άμεση και αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας!

Φοράμε μάσκες αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί.

Καλούμε τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. να πάρουν άμεσα αποφάσεις για κινητοποιήσεις με στόχο την απόσυρση του νομοσχεδίου και να κηρύξουν απεργία-αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία.