- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας για την απεργία

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθείται από τη ΝΔ, υπαγορεύεται από τον Σ.Ε.Β. και πατάει στον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου καθώς και σε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους και ρυθμίσεις της τελευταίας 20ετίας. Το κράτος και η αντεργατική πολιτική έχουν συνέχεια και προπαντός συναίνεση.

Η ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα μετατρέπεται σε ατομική αντιπαροχή και προχωρά η ιδιωτικοποίηση μέσα από ιδιωτικά συμβόλαια και επενδύσεις των αποθεματικών.  Ανοίγει ο δρόμος για τη νέα καταλήστευση των αποθεματικών ύψους 8 δις –  μέσω της ενσωμάτωσης του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ. Αδυνατίζει τα ταμεία με τη μείωση των ασφαλιστικών (εργοδοτικών) εισφορών και  εισάγει το κεφαλαιοποιητικό σύστημα στην κύρια σύνταξη των μη μισθωτών (μέσω της αντικατάστασης του συστήματος υπολογισμού των εισφορών τους). Το νομοσχέδιο:

Θα εκχωρήσουμε τους κόπους μιας ζωής στο κράτος τους, τις μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, την εργοδοσία;

Η μάχη είναι μπροστά μας και είναι σκληρή

Απαιτούμε να πάρουμε πίσω όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία οφείλουμε να συμβάλουμε στη συσπείρωση και στον συντονισμό των δυνάμεων για ενίσχυση του αγώνα για   ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών – αντεργατικών πολιτικών με συγκεκριμένο αγωνιστικό σχέδιο δράσης και αγώνα.

Με έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, τοπικό και συνολικό συντονισμό σωματείων, των εργαζόμενων Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θα ξεπερνά τα όρια που βάζει ο γραφειοκρατικός, υποταγμένος κυβερνητικός συνδικαλισμός, σε ένα ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής της επίθεσης, σε μια πραγματική και όχι εικονική μάχη για να μπλοκάρουμε το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο έκτρωμα ώστε να μείνει στα χαρτιά

Προτείνουμε:

Αγωνιζόμαστε, απαιτούμε, διεκδικούμε:

-Να μην ψηφιστεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση/Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και ρυθμίσεις καθώς και όλοι οι νόμοι και διατάξεις που διαλύουν το ασφαλιστικό σύστημα με τις ρυθμίσεις του τρίτου και τέταρτου μνημονίου. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Κοινωνική ασφάλιση και υγεία/Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν τράπεζες, κράτος, εργοδότες (70 δις έως 2010, δομημένα ομόλογα, PSΙ κ.λ.π.).

-Να σταματήσει η διάλυση της δημόσιας υγείας. Σύστημα υγείας, ασφάλισης και σύνταξης  αποκλειστικά Δημόσιο.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Άλλος δρόμος υπάρχει και είναι αυτός που ανοίγουν οι αγώνες μας!

Συγκέντρωση 10:30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία