- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η κυβέρνηση χέρι-χέρι με την πρυτανεία τινάζουν στον αέρα την εαρινή εξεταστική

Η ανακοίνωση του πρυτανικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ότι ΔΕΝ μπορεί να εξασφαλίσει την τήρηση των μέτρων υγιεινής και προστασίας των φοιτητών για την δια ζώσης διεξαγωγή κανενός εργαστηρίου και εξέτασης είναι κυνική ομολογία των τεράστιων ελλείψεων σε χρηματοδότηση, προσωπικό και υποδομές, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με την απουσία οποιασδήποτε ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Πανεπιστημίου που να διασφαλίζει την ισότιμη και αδιάβλητη εξέταση όλων των φοιτητών τινάζει την εξεταστική μας στον αέρα!

Αποδεικνύεται ξανά ότι οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι «η εξεταστική θα γίνει κανονικά» και ότι «καλό θα ήταν η εξεταστική να γίνει δια ζώσης» είναι παραμύθια! Δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των δια ζώσης εργαστηρίων το Πανεπιστήμιο ανακοινώνει ότι «καλύτερα να μην ανοίξει»!

Δεν μπορούσαμε βέβαια να περιμένουμε κάτι διαφορετικό αφού η ίδια η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το αν, πώς και πότε θα γίνει η εξεταστική, πετώντας το μπαλάκι στις διοικήσεις των Πανεπιστημίων. Στην ίδια λογική η σύγκλητος του Π.Θ. αντί να διεκδικήσει κρατικό κονδύλι για τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν για την λειτουργία των τμημάτων, πετάει το μπαλάκι της διεξαγωγής της εξεταστικής στα τμήματα! Αυτή είναι η φυσική κατάληξη της πολιτικής της υποχρηματοδότησης όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής της ΝΔ που χρόνια τώρα οδηγεί στην συνεχόμενη υποβάθμιση των σπουδών μας.

Τα ερωτήματα περιμένουν ακόμα απαντήσεις:

Αυτή η κατάσταση δεν λύνεται με διαβεβαιώσεις πως δεν θα χαθεί το εξάμηνο ή πως απλά θα γίνει εξεταστική. Η τηλεκπαίδευση και η ηλεκτρονική εξέταση των φοιτητών δεν λύνει το πρόβλημα από μόνη της και ούτε μπορεί να κρύψει τα χρόνια κενά στη λειτουργία των τμημάτων. Είναι αναγκαία εδώ και τώρα η ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας με καθηγητές, εξοπλισμό και υποδομές.

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και όχι μεμονωμένα των ιδρυμάτων και των καθηγητών να δώσει λύση στον “λαβύρινθο” προβλημάτων που έχει διαμορφωθεί στα Πανεπιστήμια.

Κυβέρνηση και σύγκλητος να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την διεξαγωγή της εξεταστικής χωρίς εμπόδια για τους φοιτητές:

 

Την Δευτέρα 11/5 στις 11:00πμ θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων στα κτήρια της διοίκησης του Πανεπιστημίου σε Λάρισα και Βόλο