- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Η Νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, που συχνά-πυκνά, μιλά για δημοκρατία και ελευθερία, αρνήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, να ψηφίσει το ψήφισμα της Λαικής Συσπείρωσης, το οποίο καλούσε το περιφερειακό συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που στρέφεται ευθέως κατά των εργατικών-λαικών συγκεντρώσεων – διαδηλώσεων, που τελικά έγινε νόμος του αστικού κράτους, με τις ψήφους της Ν.Δ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης (Βελόπουλος) στη Βουλή.

Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, με την στάση της, απέδειξε ότι τα όσο διατυμπανίζει περί δημοκρατίας και ελευθερίας, είναι κούφια λόγια, αφού αποδέχεται στην πράξη και στηρίζει το νέο επικίνδυνο και αντιλαϊκό νόμο, που βάζει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία. Που προσπαθεί να “βάλει στο γύψο” το δικαίωμα στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος.

Απέδειξε ότι στηρίζει ανοιχτά την αντιλαική κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ και την πολιτική της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Λαική Συσπείρωση, μαζί με τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαικά στρώματα θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε, ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, κόντρα στην κρατική και εργοδοτική καταστολή και αυταρχισμό, ακυρώνοντας στην πράξη, τόσο το νέο νόμο που χτυπά τις λαικές διαδηλώσεις, όσο και κάθε νόμο που στρέφεται κατά του δικαιώματος της απεργίας, της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης.