- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για το προσφυγικό

Στην κοινή ανακοίνωσή τους για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, οι πλειοψηφίες των Δ.Σ ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, έτρεξαν να δώσουν στήριξη στην κυβερνητική πολιτική που ξεδιπλώνεται αυτόν τον καιρό με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις και  τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου και τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Άχνα για τις ευθύνες της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ , των ΗΠΑ. Και πώς να πουν, αφού στηρίζουν αυτές τις πολιτικές και δεν αμφισβητούν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή .

Αντί επίδειξης πυγμής απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες,  καλέσματα  “εθνικής” ομοψυχίας και “προάσπισης των συνόρων της Ε.Ε”  ας αναμετρηθεί η πλειοψηφία ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ  με την αποκάλυψη της εγκληματικής  πολιτική της  Ε.Ε και του ΝΑΤΟ  στην περιοχή , τις  πλάτες που κάνουν  στον Ερντογάν  για  τις επιδιώξεις της τουρκικής άρχουσας τάξης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου . Ας κάνουν το βήμα έστω  να αμφισβητήσουν  τον  Κανονισμό του Δουβλίνου και την κατάπτυστη  συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, που εφαρμόζουν η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ και η χτεσινή του ΣΥΡΙΖΑ και  μετατρέπουν την χωρά  μας  σε αποθήκη ψυχών, εγκλωβίζοντας Ελληνες  και μετανάστες- πρόσφυγες στις συμπληγάδες των ανταγωνισμών  για την μοιρασιά της λείας στην περιοχή.

Τα εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών , είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που εξαπολύουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Ρωσία, Τουρκία, οι  άλλοι γεωστρατηγικoi  παίχτες που συνωστίζονται  στην περιοχή , για την αρπαγή και τον έλεγχο  πλουτοπαραγωγικών πηγών και  αγορών. Είναι τα ίδια συμφέροντα που γεννούν την  ανεργία, την φτώχεια και διαιωνίζουν την ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση σε βάρος των λαών. Σ’ αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, συμμετέχουν  οι ελληνικές  κυβερνήσεις  , υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας, εμπλέκοντας τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους. Αυτή η πολιτική αποτελεί “βούτυρο στο ψωμί” της τουρκικής αστικής τάξης και του Ερντογάν, που χρησιμοποιούν τους ξεριζωμένους ανθρώπους, για να προωθούν, με τις πλάτες Ε.Ε, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, τα γεωπολιτικά σχέδιά τους, ζητώντας ανταλλάγματα και την στήριξη  τους στην εισβολή στη Συρία.

 

Η προστασία των συνόρων της χώρας μας, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από κυβέρνηση και αιρετούς σε περιφέρειες και δήμους για να νομιμοποιούνται ρατσιστικές και ακροδεξιές φωνές και πρακτικές. Δεν μπορεί να συνοδεύεται από μισανθρωπισμό , απο  αυτόκλητους “υπερασπιστές των συνόρων”  που κάνουν επίδειξη δύναμης σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους ,  με κυβερνητικές  φωνές που μιλούν για φυλακές προσφύγων και μεταναστών σε ξερονήσια, αθωώνοντας αυτούς που δημιουργούν και συντηρούν το πρόβλημα.

Στον Έβρο, στα νησιά του Αιγαίου και γενικότερα, εχθρός του ελληνικού λαού δεν είναι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, αλλά η πολιτική που απ’ τη μια στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αυξάνοντας τα κύματα των προσφύγων και απ’ την άλλη μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα – φυλακή για τους πρόσφυγες-μετανάστες, για να προστατεύεται το “φρούριο” της Ε.Ε των καπιταλιστών.

Καλούμε τον ελληνικό λαό και τους αιρετούς που σέβονται τις αγωνίες του,  ιδιαίτερα του πληθυσμού των νησιών και των παραμεθόριων περιοχών που σήμερα σηκώνουν το βάρος του προβλήματος , να  στρέψουν τον αγώνα και  τα πυρά τους στους υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα. Αν δεν υπάρξει τώρα σύγκρουση με αυτή την πολιτική , κανένα μέτρο καταστολής, καμία υποκριτική φωνή ευαισθησίας και συμπαράστασης από την Ε.Ε, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει την όξυνση του προσφυγικού , τις πρόβες πολέμου των Ιμπεριαλιστών  στην περιοχή που μεγαλώνουν τις ροές της προσφυγιάς. Να απομονώσουν τόσο τον εθνικισμό και την καταστολή όσο και τον κοσμοπολιτισμό των “ανοιχτών συνόρων”, αξιώνοντας  :