- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2021 της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Συζητάμε τον προϋπολογισμό της περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2021, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται:

  1. από την παραπέρα εξάπλωση της πανδημίας του κορονοιού με βαριές συνέπειες για την υγεία και το εισόδημα του λαού, αφού κριτήριο για την διαχείριση της, από την πλευρά της κυβέρνησης, της περιφέρεις και των δήμων, είναι η προάσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου και όχι η προστασία της υγείας του λαού, αφού συνεχίζουν στη γραμμή της μεταφοράς της ευθύνης στο λαό και της επιβολής λοκντάουν, αρνούμενη να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, να πραγματοποιήσει μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τέστ στο πληθυσμό, ιδιαίτερα σε τόπους δουλειάς, εκπαίδευσης, δομές υγείας, ηλικιωμένων, προσφύγων, ΡΟΜΑ, να πάρει μέτρα μείωσης του συνωστισμού (σχολεία, ΜΜΜ)
  2. από την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, με την συναίνεση επί της ουσίας και των άλλων αστικών κομμάτων, σε βάρος του εισοδήματος, των εργασιακών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, της εργατικής τάξης, των μικρών αγροτών και επαγγελματιών, που αξιοποιούν και την πανδημία για να τους φορτώσουν τα σπασμένα της νέας καπιταλιστικής κρίσης, αποδεικνύοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική στο πλαίσιο του καπιταλισμού.
  3. αλλά και από τους μεγάλους κινδύνους για το λαό μας και τους άλλους λαούς, από την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ, Ε.Ε, ΝΑΤΟ, Ρωσίας, Κίνας και άλλων χωρών στην περιοχή για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, στους οποίους συμμετέχει και η χώρα μας και στο πλαίσιο αυτό έχουμε όξυνση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού, στα πλαίσια των λυκοσυμμαχιών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, ούτε ειρήνη μπορεί να διασφαλισθεί, ούτε τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και γενικότερα.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, που εκλεγήκαμε με την Λαϊκή Συσπείρωση, καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας για το 2021, γιατί και τούτος, όπως και οι προηγούμενοι, είναι αντιλαϊκός και εναρμονισμός με την πολύπλευρη επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης σε βάρος της εργατικής τάξης, των μικρών αγροτών και επαγγελματιών, ενώ κατευθύνει το κύριο μέρος των πόρων, πέρα από τα λειτουργικά έξοδα που κι’ αυτά είναι κάτω από τις ανάγκες, κυρίως σε υποδομές και δράσεις με βάση τις αναπτυξιακές ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.

Εκεί κατευθύνετε τα περισσότερα κονδύλια από το ΠΔΕ, που το μεγαλύτερο μέρος του περνά μέσα από το ΠΤΑ, χωρίς να έχει γνώση-γνώμη το Περιφερειακό Συμβούλιο, το ΕΣΠΑ και άλλα προγράμματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, καταψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2021 της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα συνεχίσει να διεκδικεί μαζί με το λαό:

Αντιτασσόμαστε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες και Δήμους, που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους, γιατί αυτό σημαίνει μεταφορά του κόστους στις τσέπες του λαού. Αγωνιζόμαστε για σύγχρονο, αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας και παιδείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών και εκπαιδευτικών άμεσα για τις ανάγκες της πανδημίας, αλλά και μόνιμα

 

Σημεία ομιλίας του Τάσου Τσιαπλέ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο