- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Ν.Δ. έχει σχέδιο για να πάει η χώρα μπροστά – Του Σωτήρη Κουλοκτσή

Σε λίγα 24ωρα οι πολίτες της χώρας θα κληθούν στην κάλπη να αποφασίσουν για το μέλλον τους, για το μέλλον μας. Θα πάμε μπροστά ή θα μείνουμε κολλημένοι σε ιδεοληψίες, σε πολιτικά πειράματα και αριβισμούς; Νομίζω πως η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Η 8η Ιουλίου θα είναι μια μέρα διαφορετική για την Ελλάδα και τους ανθρώπούς της, γιατί η ελπίδα θα επιστρέψει πραγματικά.  Η Ν.Δ. η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα άλλα στελέχη της  θα αναλάβουν την διακυβέρνηση με ένα και μοναδικό στόχο: Να πάει η χώρα μπροστά. Η Νέα Δημοκρατία με συγκεκριμένο και στοχευμένο πρόγραμμα θα στηρίξει την πραγματική οικονομία για να δημιουργηθεί ανάπτυξη. Και πραγματική οικονομία είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο μικρομεσαίος βιοτέχνης, ο επιχειρηματίας, ο παραγωγός, ο επενδυτής. Αυτές οι επαγγελματικές ομάδες  θα πρέπει να στηριχθούν. Για αυτό εμείς στο πρόγραμμα μας εξαγγείλαμε:

Διατήρηση του αφορολόγητου και μείωση στον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες) από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

Μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από 28%  σε 20% μέσα σε δύο χρόνια και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%.

Σταδιακή κατάργηση στο τέλος επιτηδεύματος και στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Μείωση σταδιακά στις εισφορές σε κύρια σύνταξη από 20% σε 15% εντός της τετραετίας, με μέριμνα για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση τελικά δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα. Και διατηρεί βέβαια τον υπερ – μειωμένο συντελεστή του 6% ως έχει.

Εισαγωγή σταδιακά μια νέας προοδευτικής φορολογικής κλίμακα με πολύ χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή από τον σημερινό.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες.

Αποκατάσταση  της ρευστότητας, με πολιτικές που μειώνουν τα επιτόκια δανεισμού του ελληνικού κράτους, που οδηγεί άμεσα στη μείωση των επιτοκίων και για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες και  πραγματική αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Προφανώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά ώστε δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα της ανάπτυξης την Ελλάδα της δημιουργίας.

 

Του Σωτήρη Κουλοκτσή, Ιατρού Καρδιολόγου, Υποψηφίου Βουλευτή Καρδίτσας