- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Περιφέρεια ανακαινίζει τις κατασκηνώσεις Νεοχωρίου

Στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στο Νεοχώρι Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 774.220,40 ευρώ .

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Τιμόθεο προχωρούμε στην υλοποίηση της ανακαίνισης και επέκτασης των εγκαταστάσεων των παιδικών κατασκηνώσεων στο Νεοχώρι Καρδίτσας.  Σε μια εποχή που ολοένα και περισσότερες οικογένειες δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος των διακοπών τους, η κατασκήνωση αποτελεί διέξοδο για εκατοντάδες παιδιά για να μπορέσουν να κοινωνικοποιηθούν και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, δημιουργικά και ανθρώπινα. Χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα και ουσίας για την κοινωνία και τους νέους ανθρώπους».

Στοιχεία έργου

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της εκκλησιαστικής παιδικής κατασκήνωσης στην Λίμνη Πλαστήρα, που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970 και πλέον δεν πληρούσε τις σύγχρονες λειτουργικές απαιτήσεις. Με την αναβάθμιση, η δομή μπορεί να λειτουργήσει παρέχοντας βελτιωμένες υπηρεσίες και αυξάνοντας τη δυναμικότητα της σε 100 παιδιά, ανά κατασκηνωτική περίοδο. Η προς υπογραφή Σύμβασης Εργολαβία, περιλαμβάνει τις εργασίες οικοδομικής και ηλεκτρομηχανολογικής ανακαίνιση των 5 οικίσκων διαμονής, του εστιατορίου, του μαγειρείου, του κυλικείου, των χώρων υγιεινής, των γραφείων διοίκησης, του ιατρείου, της λοιπής υποδομής και του περιβάλλοντος χώρου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη σχετική μελέτη.

Με το Έργο και την αναβάθμιση των κατασκηνώσεων, ενισχύεται η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ιδίως, καθώς δίνεται δυνατότητα για συμμετοχή των παιδιών σε προγράμματα κατασκηνωτικών περιόδων με δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, άθληση, συλλογικές δραστηριότητες κ.α. χωρίς τίμημα, ενώ  παράλληλα δίνεται διευκόλυνση στους γονείς τους.