- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει για οζώδη την δερματίτιδα

Στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζόπουλου, κτηνιάτρων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, εκπροσώπων των συλλόγων των κτηνοτρόφων και μεμονωμένων κτηνοτρόφων, αναλύθηκε η πρωτοβουλία της Περιφέρειας να γίνει καθολικός εμβολιασμός όλου του πληθυσμού των βοοειδών για την αποτροπή επέκτασης της νόσου της οζώδους δερματίτιδας.
Κατόπιν τούτου, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ανέλαβαν να καταγράψουν το συντομότερο δυνατόν τους κτηνοτρόφους, για να προμηθευτούν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι τον ακριβή αριθμό των δόσεων που απαιτούνται, ώστε να γίνει η παραγγελία των εμβολίων, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Επισημαίνεται ότι τα εμβόλια παρασκευάζονται στη Ν. Αφρική και συνεπώς απαιτείται κάποιος χρόνος για την παραγωγή και αποστολή τους. Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την παραλαβή τους, συστήνουμε στους κτηνοτρόφους να ενημερώσουν τα μητρώα των εκτροφών τους και να έχουν την απαραίτητη σήμανση (και τα δύο ενώτια) στα ζώα τους, ώστε να μπορεί να γίνει ο εμβολιασμός γρήγορα και απρόσκοπτα.
Επιπλέον, να εφαρμόζονται τα μέτρα βιοασφάλειας στις εκτροφές, για να προστατευτούν τα ζώα μέχρι την εφαρμογή του εμβολιασμού. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2413511277-9 Τμήμα της Υγείας των Ζώων Περιφέρειας Θεσσαλίας